V Mengšu voznica zbila kolesarja, ki je utrpel hude poškodbe

Danes, nekaj minut pred 18.30 uro v krožnem krožišču v Mengšu, ki ima izvoz proti Rodici, voznica osebnega vozila zbila kolesarja, ki je v nesreči utrpel hude poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je kolesar vozil po pločniku in se s kolesom nepravilno zapeljal čez prehod za pešce, ter zaprl pot voznici osebnega vozila, ki je trčila vanj.

Matjaž Korošec, vodja izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju nesreče posredovala skupaj z gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, nam je povedal, da so bili o trku voznice osebnega vozila in kolesarja v rondoju v Mengšu obveščeni ob 18.28 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi hudo poškodovanega kolesarja, katerega so nato reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale in PPP Ljubljana.

Korošec nam je še povedal, da je intervencija in sodelovanje med vsemi tremi gasilskimi enotami potekalo zelo dobro in usklajeno, gasilci pa so zaradi prometnega kaosa, ki je nastal zaradi zaprtja rondoja, tudi preusmerjali promet na okoliške ceste. Prav tako so gasilci po končani intervenciji, katero vodenje je nato prevzelo PGD Kamnik, še očistili cestišče.

Po naših neuradnih informacijah naj bi kolesarja ob trku najprej vrglo na pokrov motorja vozila in v vetrobransko steklo, nato pa je padel po cestišču. Kolo pa je ob trku odneslo na bližnji travnik.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo v Mengšu povedala, da je bilo ugotovljeno, da je kolesar vozil po pločniku in se s kolesom nepravilno zapeljal čez prehod za pešce, ter zaprl pot voznici osebnega vozila, ki je trčila vanj. V nesreči se je kolesar huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti z ugotavljanjem okoliščin nesreče še nadaljujejo in bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi