V Ločici voznik trčil v zaščitno ograjo, v Domžalah prišlo do naleta dveh kombiniranih in osebnega vozila

Poklicni gasilci CZR Domžale so imeli danes že tri intervencije. Nekaj pred 7. uro zjutraj so skupaj z gasilci PGE Celje posredovali na štajerski avtocesti v Ločici pri Vranskem, kjer je voznik z osebnim vozilom trčil v zaščitno ograjo, malo po 10. uri so posredovali na Rožni ulici na Viru, kjer so nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila, okrog 11.30 ure pa so posredovali na Kamniški cesti v Domžalah, kjer je prišlo do naleta dveh kombiniranih in osebnega vozila.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 6.50 uri obveščeni, da je na štajerski avtocesti v Ločici pri Vranskem voznik osebnega vozila (tuj državljan) izgubil oblast nad vozilom in trčil v zaščitno ograjo. V nesreči se voznik ni poškodoval, je pa nastala večja materialna škoda na vozilu. Že pred njihovim prihodom so mesto nesreče zavarovali gasilci PGD Stara Vrhnika, ki so se ravno v tistem času peljali mimo. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so odklopili akumulator na vozilu, posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč drugim službam.

Okrog 11.30 ure pa je na Kamniški cesti v Domžalah prišlo do naleta dveh kombiniranih in enega osebnega vozila. Po besedah Anžeta Srenjščka, vodje intervencije CZR Domžale, so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter posuli razlite motorne tekočine. V nesreči se ni nihče poškodoval. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da je nesrečo povzročil voznik kombiniranega vozila, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je ena udeleženka lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Boštjan Močnik

Tagi