V Domžalah poškodovali cev plinovoda, na Količevem gorelo ostrešje na industrijskem objektu

Dnevna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je morala danes posredovati na dveh intervencijah. Nekaj pred 12.30 uro so posredovali na Ljubljanski cesti v Domžalah, kjer je lastnik stanovanjske hiše med delom na dvorišču poškodoval cev plinovoda. Nekaj pred 17. uro pa so posredovali v podjetju Količevo Karton, kjer je zagorelo leseno ostrešje v industrijskem objektu.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 12.20 uri obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Domžalah (v Stobu) lastnik stanovanjskega objekta med delom poškodoval cev plinovoda in sicer je med zemeljskim delom s krampom po nesreči poškodoval spojko na cevi plinovoda, zaradi česar je začel uhajati plin. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj, zatesnili uhajanje plina ter opravili meritve. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale in dežurna služba Petrola.

Ob 16.48 uri pa so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da v podjetju Količevo Karton gorijo tramovi na strešni konstrukciji v industrijskem objektu. Po besedah Jeraja so se že pred njihovim prihodom gašenja z gasilniki na prah lotili zaposleni, dokončno pa požar pogasili gasilci. S hitrim posredovanjem zaposlenih in gasilcev so požar, ki se je raztezal na okoli devetih kvadratnih metrih, hitro pogasili in preprečili, da bi se le-ta razširil naprej. V požaru ni nastala večja materialna škoda. Zagorelo naj bi pri zagonskem ventilu kotla, preko katerega se para izpušča v zrak.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi