V Domžalah čelno trčili osebno in kombinirano vozilo, ena oseba utrpela hujše poškodbe

Danes, nekaj minut pred 11. uro je na regionalni cesti Domžale – Trzin pri bencinskem servisu Petrol v Domžalah (pri AS) prišlo do čelnega trčenja osebnega in kombiniranega vozla. V nesreči je 82-letni voznik osebnega vozila utrpel hujše poškodbe, katerega so morali gasilci s tehničnim posegom rešiti iz vozila. Zaradi prometne nesreče je bila nekaj časa zaprta cesta Domžale – Trzin, pri križišču z Ljubljansko cesto. Obvoz za osebna vozila je potekal po Ljubljanski cesti.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili čelnem trčenju osebnega in kombiniranega vozila na regionalni cesti Domžale – Trzin, pri bencinskem servisu v Domžalah, obveščeni bo 10.55 uri. Na kraj prometne nesreče so prispeli v štirih minutah po obvestilu, kjer so najprej izvedli zavarovanje kraja, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom hudo poškodovanega voznika Nissan Micre rešili iz vozila ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri imobilizaciji in prenosu poškodovanega voznika do reševalnega vozila, s katerim so ga v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Voznik naj bi utrpel hujše notranje poškodbe. Gasilci so nato še z absorbentom posuli cestišče razlitih tekočin. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale in PPP Ljubljana.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da je nesrečo povzročil 48-letni voznik kombija, ki ni upošteval prometne signalizacije in v križišču zavil levo, ter pri tem izsilil prednost 82-letnemu vozniku osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal v nasprotni smeri. V nesreči se je 82-letnik huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročitelj nesreče se ni telesno poškodoval, prav tako pa je bil preizkus z alkotestom negativen. Policisti še nadaljujejo s preverjanjem vseh okoliščin v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, bralec

Tagi