V centru Domžal ognjeni zublji pogoltnili osebno vozilo

Danes, okrog 0.30 ure ponoči so gasilci prejeli obvestilo, da na parkirišču za Zdravstvenim domom Domžale gori osebno vozilo. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto, ki so požar pogasili, je vozilo popolnoma uničeno, saj je bilo ob prihodu gasilcev popolnoma v ognju.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju požara posredovala skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto, nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila na makadam parkirišču za Zdravstvenim domom Domžale obveščeni ob 0.33 uri. Požar so hitro pogasili, je pa ogenj vozilo popolnoma uničil, saj je bil požar ob njihovem prihodu popolnoma razvit.

Po besedah Potočnika je šlo za starejše vozilo znamke Peugeot 306, ki je bilo parkirano sredi parkirišča, zagorelo pa je v potniški kabini, ki jo je požar popolnoma uničil. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale. Obstaja verjetnost, da je bilo vozilo namerno zažgano. Po objavi tega prispevka, smo s strani nekaterih občanov dobili informacijo, da so bili pred požarom ob vozilu opaženi štirje mlajši moški. Zaslišal pa se je tudi pok.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da je bilo na kraju ugotovljeno, da je iz do sedaj še neznanega vzroka na parkirišču zagorelo zapuščeno osebno vozilo. Policisti so opravili ogled vozila, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil in okoliščin dejanja. O vseh znanih dejstvih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Potočnik nam je še povedal, da so imeli poklicni gasilci minulo noč tri intervencije. Poleg požara vozila, so morali dvakrat posredovati tudi na Karantanski cesti v Domžalah, saj se je v enem izmed objektov oglašal detektor ogljikovega monoksida. Gasilci so na kraju izvedli meritve ter prezračili prostore.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi