Na Ljubljanski cesti v Domžalah goreli zabojniki za odpadke

Danes, okrog 1. ure zjutraj so na Ljubljanski cesti 83 v Domžalah goreli zabojniki za odpadke. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ki so požar hitro pogasili ter preprečili, da bi se ogenj razširil še na vozila, ki so bila parkirana v neposredni bližini. Požar na zabojnikih je bil ob njihovem prihodu že popolnoma razvit, ogenj pa se je razširil tudi na bližnje smreke in cipreso.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru zabojnikov na Ljubljanski cesti 83 v Domžalah obveščeni ob 1. uri zjutraj. Na kraj požara so prispeli v štirih minutah po pozivu, ogenj pa je bil na treh zabojnikih že popolnoma razvit. Prav tako je ogenj zajel bližnje smreke in cipreso, v nevarnosti pa so bila tudi vozila, ki so bila parkirana v bližini. Gasilci so požar hitro pogasili, ter pred ognjem rešili sedem zabojnikov za odpadke. Ogenj je v celoti uničil en zabojnik, še dva pa močno poškodoval.

Na intervenciji so posredovali štirje poklicni gasilci CZR Domžale z enim vozilom, prav tako so na kraju požara posredovali tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili ponoči obveščeni o požaru zabojnika za smeti na Ljubljanski cesti v Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok požara še ni znan. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi gorele plastične smeti v enem izmed zabojnikov. Ogenj je uničil celotni zabojnik, poškodovana pa sta bila še bližnja dva in cipresa. Nastalo je za okoli 1.000 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, bralec

Tagi