Na avtocesti pri Krtini gorelo osebno vozilo, v Domžalah goreli zabojniki za odpadke

Nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je minulo noč posredovala na dveh požarih. Nekaj pred 2. uro zjutraj je na štajerski avtocesti med Lukovico in Krtino gorelo osebno vozilo, okrog 4.30 pa so pred stanovanjsko hišo na Ljubljanski cesti v Domžalah goreli plastični zabojniki za odpadke.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 1.51 uri obveščeni, da je na štajerski avtocesti med Lukovico in Krtino, v smeri Ljubljane, zagorelo osebno vozilo. Do požara je prišlo med vožnjo, voznik pa je takoj, ko je opazil požar, ustavil vozilo in se umaknil na varno. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj požara ter se lotili gašenja požara. Vozilo je popolnoma uničeno, saj je bil že ob prihodu gasilcev požar popolnoma razvit. So pa gasilci iz vozila uspeli rešiti dve kitari, ki ju je prevažal voznik. Na kraju požara so posredovali policisti in delavci Darsa.

Okrog 4.30 ure so gasilci prejeli obvestilo, da pred stanovanjsko hišo na Ljubljanski cesti v Domžalah gorijo trije plastični zabojniki za odpadke. Potočnik nam je povedal, da so na kraju požara posredovali skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto. Takoj po prihodu so se lotili gašenja zabojnikov, ki pa jih je ogenj popolnoma uničil. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

Tagi