Med izpitno vožnjo v vozilo avtošole silovito trčil voznik kombija, ena oseba utrpela poškodbe

Danes, nekaj minut pred 13.30 uro je na trzinski obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kombinirano in osebno vozilo avtošole, s katerim naj bi kandidatka ravno opravljala izpitno vožnjo. V nesreči je potnica, ki je sedela v zadnjem delu osebnega vozila, utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. Zaradi prometne nesreče je bila trzinska obvoznica v smeri Domžal dobro uro zaprta za ves promet. Po podatkih policije je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika kombija. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da je voznik kombija vozil pod vplivom alkohola.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči kombija in osebnega vozila avtošole na trzinski obvoznici pred križiščem za industrijsko cono, v smeri Domžal, obveščeni ob 13.20 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč poškodovani potnici v osebnem vozilu, pomagali reševalcem NMP Domžale pri premiku poškodovanke iz vozila na nosila ter prenosa do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v UKC Ljubljana. Prav tako so preprečili nadaljnje iztekanje goriva iz kombiniranega vozila, očistili cestišče razlitih tekočin, s tehničnim posegom izvlekli osebno vozilo izpod zaščitne ograje ter odklopili akumulatorja na vozilih. Zaradi močno poškodovanih vozil so morali pokrova motorja na obeh vozilih odpreti s tehničnim posegom. Na kraju so posredovali še gasilci PGD Trzin, policisti PP Domžale in PPP Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da je po do sedaj znanih podatkih do prometne nesreče prišlo, ker je voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del vozila, ki se je pred njim ustavljajo zaradi gostote prometa. V prometni nesreči je bila poškodovana potnica na zadnjem sedežu v osebnem vozilu. Po prvih podatkih gre za lažje poškodbe. V postopku je pri vozniku kombija preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi