Koronavirus – aktualne informacije: V Domžalah se dosledno upošteva navodila in ukrepe

Občinski redarji izvajajo redni nadzor glede spoštovanja Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih površinah na območju občine Domžale, zlasti na območjih osnovnih šol, igrišč, parkov, rekreacijske osi Kamniška Bistrica, fitnesov na prostem, pump trackov in drugih javnih površin.

Poleg občinskih redarjev nadzor izvaja tudi Policijska postaja Domžale, katerim se je med vikendom pridružil predstavnik zdravstvenega inšpektorata. Večjih kršitev ni bilo zaznati.

Štab Civilne zaščite Občine Domžale se zahvaljuje vsem občankam in občanom, da dosledno upoštevajo navodila in ukrepe, saj se vsi zavedamo, da bomo le na ta način lahko zaustavili širitev epidemije COVID-19.

Zato bodimo tudi v prihodnje odgovorni do sebe in do drugih. Ostanimo doma, ko pa se odpravimo na sprehod v naravo, to počnite posamično ali v družbi svojih družinskih članov, poiščite manj obljudene poti, v kolikor se s kom srečate, pa ohranite varnostno razdaljo. Ne zadržujte se na klopeh in na igriščih.

Ukrepi policije in občinskega redarstva so nujni in se bodo dosledno izvajali do nadaljnjega.

Na Generalni policijski upravi so vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko 01 514 70 01, kamor lahko ljudje pokličejo vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 7. in 19. uro, ali pa jim pišejo na e-naslov: info.koronavirus@policija.si in pridobijo odgovore na vprašanja o novih ukrepih za zajezitev epidemije bolezni Covid -19.

V občini Domžale ves čas spremljamo stanje in razmere glede epidemije COVID-19 in izvajamo ukrepe, v skladu z navodili pristojnih ministrstev in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

V kolikor zaznate kršitve navodil in odredb pristojnih ministrstev vas naprošajo, da le-te nemudoma prijavite na pristojni Zdravstveni inšpektorat RS.

Nadaljnje informacije o novem koronavirusu bodo s strani Štaba CZ Občine Domžale podani predvidoma vsak dan.

  • OO Rdeči križ Domžale – 031/699-224 od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro. Za starejše občane, ki živijo sami in potrebujejo dostavo nujnih življenjskih potrebščin.
  • ZD Domžale– 041/410-238, vsak dan od ponedeljka do petka, od 9. do 13. ure in od 18. do 19. ure, nudenje psihosocialne pomoči.
  • Generalna policijska postaja – 01 514 70 01, vsak dan od 7. do 19. ure, e-naslov: info.koronavirus@policija.si.; informacije o novih ukrepih za zajezitev epidemije bolezni Covid -19

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi