Izšla je nova številka Slamnika – junij 2020

Izšel je junijski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove junijske številke v letu 2020.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove junijske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

pred nami je poletje, ki še vedno nosi pridih negotovosti, saj se iz dneva v dan podatki o epidemiji spreminjajo, in nihče ne ve, ali bomo jutri še smeli prečkati državno mejo, ali bomo zato morali v štirinajstdnevno karanteno ob vrnitvi domov. Zato bo vse več ljudi letošnje počitnice preživelo v Sloveniji, tudi v domačem kraju. Kljub temu pa veselje ob začetku počitnic ni nič manjše. V junijski Temi meseca smo preverili, kaj vse se v Domžalah dogaja to poletje. Verjamemo, da smo zajeli večji del vseh aktivnosti, s katerimi bomo poskušali pričarati čim več otroškega veselja in počitniških vragolij. Seveda pa tudi varstva, ki bo v nekaj tednih dodatno razbremenilo starše in skrbnike nadobudnih malčkov.

V Velikem intervjuju smo tokrat k pogovoru povabili Miho Ulčarja, urednika portala domžalec.si, sicer tudi našega sodelavca, ki se mu je po spletu okoliščin pred osmimi leti porodila naključna ideja o tovrstnem mediju. Danes je novinarstvo njegov način življenja in je povsem na tekočem z dogajanjem v teh krajih, domžalec.si pa vedno bolj prepoznan medij za vse, ki jih zanimajo ažurne informacije o dogajanju v našem lokalnem okolju.

Električna kolesa postajajo vse bolj priljubljena zaradi udobja, praktičnosti in mode. Temu je sledil tudi Martin Mertik z Vira pri Domžalah, ki je sicer tehnik računalništva, a se je lotil kaj nenavadnega posla – izdeluje namreč nadvse zanimiva in imenitna električna kolesa. Predstavljamo vam ga v rubriki Obrazi Domžal. Prav tako je v njej gostja kaligrafinja Katarina Rojc, ki nam je zaupala svojo pot, ki jo je vodila v umetnost lepega pisanja.

Na kulturnih straneh smo se pogovarjali z Natašo Nahtigal, ki se je po uspešno dokončanem študiju medicine takoj posvetila svojemu resničnemu življenjskemu poslanstvu in cilju: delati z glasom in ljudem pomagati, da se s petjem izrazijo. Tako zdaj že več kot 10 let uspešno deluje kot učiteljica petja, zadnja tri leta pod okriljem svoje Akademije za glas, ki je namenjena vsem, ki želijo spoznavati, raziskovati in razvijati svoj glas.

V tokratnem Slamniku ne manjka niti aktualnih novic iz sveta športa, niti napovedi, kako bo v letošnjem letu s kulturnimi dogodki, ki zaradi situacije v državi še vedno potekajo v manjšem obsegu, kot smo jih bili vajeni v prejšnjih letih.

Želim vam prijetne, oddiha polne poletne dni.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Tagi