Huda prometna nesreča na Želodniku: Čelno trčila osebno vozilo in avtobus

Danes, okrog 7.30 ure sta na regionalni cesti Domžale – Lukovica na Želodniku, v križišču pri odcepu za Moravče, trčila avtobus in osebno vozilo, le-ta pa je po trku pristal na bližnjem travniku. V nesreči je voznica osebnega vozila utrpela telesne poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. 

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči avtobusa in osebnega vozila, ki se je pripetila na regionalni cesti Domžale – Lukovica, v križišču pri odcepu za Moravče, obveščeni ob 7.35 uri. So pa najprej dobili obvestilo, da se je nesreča pripetila na avtocesti med Lukovico in Moravčami. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, cestišče posuli z absorbentom ter nudili pomoč ponesrečenki do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so jo nato oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Po besedah Korošca naj bi voznica osebnega vozila pripeljala iz Prevoj, v križišču pa je zavijala levo proti Moravčam. Pri tem je zaprla pot avtobusu, ki je pripeljal iz smeri Doba. Osebno vozilo je po čelnem trčenju z avtobusom pristalo na bližnjem travniku. Na kraju prometne nesreče je posredovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvema gasilskima voziloma ter tudi gasilci PGD Prevoje in PGD Lukovica.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do nje prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost vozniku avtobusa. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Na avtobusu je bil poleg voznika še en potnik, ki pa nista bila poškodovana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi