Hud požar: Na Količevem v ognju gospodarsko poslopje

Nekaj minut pred 16. uro je na Količevem zagorelo večje gospodarsko poslopje. Na kraju je trenutno več gasilskih enot, ki so se spopadli z ognjem. V požaru so po podatkih policije poginile krava in trije telički, uničena je bila kmetijska mehanizacija ter več sena. 

Zagorel je gospodarski objekt, v katerem je bila večja količina sena, živina ter kmetijska mehanizacija.   Na kraju so posredovala gasilci, ki požar še vedno gasijo in intervencija še poteka. Policisti PP Domžale so zavarovali kraj in zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da je na Količevem zagorel gospodarski objekt v izmeri 16×10 kvadratnih metrov, v katerem je bila večja količina sena, živina ter kmetijska mehanizacija. Na intervenciji je sodelovalo 120 gasilcev iz desetih gasilskih društev ter poklicne gasilske enote. Ogenj je uničil nekaj kmetijske mehanizacije ter večjo količino sena, v požaru so poginili trije telički in krava. Gasilci so še vedno na kraju, saj so potem, ko so pogasili ogenj, odstranili streho z objekta, trenutno pa na bližnjo njivo odvažajo goreče seno, kjer ga zalivajo z vodo.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so po do sedaj zbranih podatkih, v požaru poginile štiri živali (krava in trije telički), poškodovana je bila kmečka mehanizacija (trosilnik, prikolica in cepilnik drv), zgorela je večja količina sena. Vzrok požara, v katerem je po prvi oceni nastalo za več tisoč evrov škode, še ni znan. Ko bodo vzpostavljeni pogoji bo opravljen ogled, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

“Na kraju so policisti preverjali tudi informacije, da se v objektu nahaja znana oseba, ki pa je bila kasneje najdena nepoškodovana in po do sedaj znanih podatkih v objektu ni bilo drugih oseb. Kot povedano pa gašenje objekta še vedno poteka in celoten pregled objekta še ni mogoč,” je še povedal Tomaževic. Več bo znanega po ogledu objekta.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Janez Ravnikar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar, Benjamin Škrjanc

Tagi