Domžalska podjetnika na trg z medicinskimi zaščitnimi maskami in razkužilom

Član Obrtne zbornice Domžale, UTG Vodnik d.o.o., je edini slovenski certificirani izdelovalec medicinskih obraznih mask. O njihovi izjemni kvaliteti priča podatek, da je med odjemalci tudi Splošna bolnišnica Izola. Še en član, Koželj d.o.o. Dob, pa je razvil razkužilo z dodano nealergeno dišavo in je tako edino razkužilo na trgu, ki na rokah pušča prijeten vonj. Oba sta pridobila vse potrebne standarde in certifikate.

Na skupni novinarski konferenci, ki je danes potekala na Obrni zbornici Domžale, sta podjetnika predstavila tudi paketno ponudbo, ki sta jo razvila na podlagi pobude Obrtne zbornice Domžale.

Katarina Vodnik, izvršna direktorica podjetja UTG Vodnik d.o.o., je povedala, da lahko proizvedejo 100.000 mask dnevno. Zanje so pridobili certifikat, ki povsem ustreza zahtevnim standardom, zato to ni le higienska, ampak medicinska zaščitna maska, kar je pomembna razlika. Vodnikove maske imajo odlično prepustnost zraka, obenem pa njihova bakteriološka filtracija presega vrednosti 99 %.

Vodnikove maske nimajo vonja in ne dražijo kože. Ker jih proizvajajo v Industrijski coni Komenda, je tudi logistika manj zahtevna, za podjetja pa so mogoča postopna naročila oziroma dobave, je dodal Uroš Vodnik, direktor podjetja, ki je sicer znano zlasti po proizvodnji osebne varovalne opreme in uniform, kamor sodijo tudi maske.

Med njihovimi drugimi vidnejšimi naročniki so še OMV, Arriva Slovenija, McDonalds (Alpe-Panon d.o.o.) in številna druga podjetja, pripravljena pa imajo tudi pakiranja za fizične osebe.

Koželj d.o.o. Dob je farmacevtsko podjetje s certifikatom dobre proizvodne prakse, ki 95 % svojih izdelkov proizvede za lekarne oziroma v medicinske namene, je povedal direktor Zoran Poljšak. Zraslo je iz predelavo zelišč, nadaljevalo s proizvodnjo zdravil ter kozmetike, sedaj pa so dodali še biocidna sredstva (razkužila). Med njihovimi bolj znanimi izdelki je mazilo ribodermin, letos pa so mu dodali še Kremca razkužilo, ki vsebuje 70 odstotkov etanola in hipoalergeno dišavo. Ko se razkužilo na rokah posuši, ostane prijeten vonj. Tudi Koželjevo razkužilo je mogoče naročiti v gospodinjskem pakiranju.

Proizvajalca bosta v naslednjem tednu trgu predstavila skupno paketno ponudbo, že zdaj pa je mogoče tako medicinske zaščitne maske kot razkužilo dobiti v njunih industrijskih prodajalnah v Domžalah ter na naslednjih kontaktih: 01 724 82 58 ali na prodaja@utg-vodnik.si oziroma na 01 722 09 70 ali na info@kozelj.net.

Tako Vodnikove maske kot Koželjeva razkužila imajo vse potrebne certifikate, teste ustreznosti ter dovoljenja za promet.

Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Mellanie Grudniik; Video: Miro Pivar

Tagi