Začenja se Grinijeva nagradna igra

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik so tudi letos za najmlajše učence pripravili ozaveščevalno akcijo, ki na prijeten in kreativen način otroke popelje v svet ekologije, ločevanja odpadkov, varovanja vodnih virov in narave. V okviru akcije njihova maskota Grini, prijazni vesoljček, obišče osnovnošolce od 1. do 3. razreda in jih povabi k sodelovanju. Grinijeve akcije so iz leta v leto bolj uspešne, Grini pa opaža, da so otroci vedno bolj izobraženi v tej smeri.

Tudi tokratna ozaveščevalna akcija je zasnovana na Grinijevem spletnem mestu www.grini.si, imenuje pa se Grinalnice. Nagradna igra se začne danes, 31. 3., trajala pa bo dva tedna, do 14. 4. 2017. V nagradni igri lahko sodelujejo vsi učenci od 1. do 3. razreda osnovnih šol z območja občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče, ki jih je Grini v teh dneh tudi obiskal in jim razdelil poučne grinastične karte. Obiskal je kar 15 osnovnih šol oziroma nekaj več kot 2.000 učencev in bil naravnost navdušen nad ekološkimi kotički in eko programi vseh šol.

In kakšna je letošnja naloga za učence? Grini je na Zemlji odkril velik kup odpadkov, za katerega želi, da mu ga otroci pomagajo pospraviti, najdene odpadke pa pravilno razvrstiti, da jih bo potem lahko recikliral. Vsak igralec mora v kupu odpadkov poiskati 10 odpadkov, ki jih naključno izbere Grini. Za vsak najden odpadek Grini podeli 5 točk, za vsak napačen klik pa 5 točk odšteje. Dodatne točke otroci lahko dobijo s pravilnimi odgovori na vprašanje, v kateri zabojnik najdeni odpadek spada. Vsak pravilen odgovor prinese 20 točk, nepravilen pa jih 20 odšteje. Po desetih najdenih odpadkih se izpiše rezultat – število točk in čas. Za sodelovanje v nagradni igri morajo učenci podati svoje podatke in svoj rezultat vpisati na lestvico.

Po zaključeni nagradni igri bo Grini v vsakem razredu nagradil enega učenca – tistega, ki bo prejel največ točk (v primeru, da bo več učencev z enakim številom točk, bo o nagrajencu odločal porabljeni čas). Nagrajenci bodo prejeli priročen anorak z Grinijevo podobo. Tudi letos pa bo na smetarskem kamionu izpostavljena tista šola, katere učenci bodo vsi skupaj dosegli največji odstotek točk (glede na število vpisanih učencev od 1. do 3. razreda). Nagrajenci bodo znani 20. aprila, ko bodo objavljeni na Grinijevi spletni strani. Podrobnejša navodila in pravila nagradne akcije si lahko preberete na www.grini.si.

Tagi