Začenja se druga serija dogodkov Štartaj Domžale! Si upaš?

Od ideje do posla

V četrtek, 10. maja 2018, ob 17. uri na Obrtni zbornici Domžale (Šaranovičeva 21, Vir pri Domžalah) začenjajo 2. serijo dogodkov Štartaj Domžale. Gre za projekt spodbujanja podjetniškega potenciala v občini Domžale in je več kot primeren za vse, ki se spogledujejo s podjetništvom in svežimi idejami. Na petih srečanjih, kjer bodo gostili Matijo Goljarja, znan obraz TV oddaj Štartaj Slovenije, bodo udeleženci spoznali skrivnosti podjetniških uspehov, razkrili pa jim bodo marsikaj koristnega in zanimivega, kar je potrebno za uspešno poslovno pot.

Projekt Štartaj Domžale lani k sodelovanju pritegnil več kot 100 mladih

Projekt Štartaj Domžale, s katero v Domžalah spodbujajo podjetniško ustvarjalnost, je lani pritegnila k sodelovanju več kot 100 mladih Domžalčanov in prebivalcev okoliških krajev. Na petih delavnicah so bodočim podjetnikom ponudili začetno znanje o tem, kaj je pomembno pri razvoju poslovne ideje in samem vstopu na trg. Delavnice so namenili vsem, ki bi radi uresničili svojo podjetniško idejo in začeli svoj posel. Skupaj so razpravljali o tem, kako do prave ideje za posel, kako idejo uspešno spremeniti v produkt in jo stestirati, o prototipiranju ideje pa tudi o tem, kako produkt uspešno prodati in ga predstaviti. Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale je bila s svojimi mentorji vsem zainteresiranim udeležencem na voljo za pomoč pri piljenju njihovih predstavitev pred velikim finalom, ko so lahko vsi zainteresirani pred komisijo in drugimi udeleženci predstavili svoje poslovne ideje in se potegovali za nagrado Generatorja. Komisija je namreč izmed vseh kandidatov izbrala štiri zmagovalne posameznike ali ekipe, ki jim je za nadaljnji razvoj poslovne ideje ponudila mentorstvo in brezplačno delovanje v prostorih Generatorja na Šaranovičevi 21 a na Viru pri Domžalah.

Zmagovalci lanskoletnega Štartaj Domžale.

Na vrsti je 2. serija dogodkov Štartaj Domžale

2. serijo dogodkov Štartaj Domžale bodo na Obrtni zbornici Domžale začeli v četrtek, 10. maja 2018. »Pet tednov zapored bomo gostili Matijo Goljarja, znan obraz TV oddaj Štartaj Slovenija, ki je bil z nami tudi lani,« pravi Mellanie Grudnik, vodja coworkinga Generator in projekta Štartaj Domžale. Do 7. junija 2018, bodo bodoče podjetnike, ki naj bodo mladi po svežini idej, ne pa nujno tudi po letih, vodili skozi skrivnosti podjetniških uspehov: »Razkrivali jim bomo, kako preveriti, če je poslovna ideja prava, kako jo prodati, kako jo razviti brez zagonskega kapitala, kako pridobiti stranke in kako se obdržati na trgu …«

Med vsemi podjetniškimi navdušenci bodo izbrali favorite, ki jim bo, tako kot lanskim zmagovalcem, omogočeno brezplačno mentoriranje in souporaba poslovnih prostorov. »Dodana vrednost so tudi številni stiki in osebna znanstva, ki jih ima naša zbornica tako med podjetniki kot med podobnimi inštitucijami, saj zmagovalcem omogočamo tudi poslovna srečanja in stike s podjetniki,« nam je še povedala Mellanie Grudnik.

Štartaj Domžale je skupni projekt Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale in Občine Domžale, ki ga izvajata s socialnim podjetjem Ustvarjalnik iz Ljubljane in deluje tudi po drugih slovenskih krajih z namenom spodbujanja podjetništva in zaposljivosti.

Prijavi se še danes!

info@startupdomzale.si

Miha Ulčar; Foto: Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale, arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi