Z znanjem je sobivanje z demenco lažje

14. julij 2020, je bil za MGC Bistrica izjemno pomemben dan. Proslavili so odprtje novi, Demenci prijazne točke, ter se tako vpisali v mrežo in na zemljevid točk, kjer lahko obiskovalci dobijo izčrpne informacije o demenci in življenju v njeni družbi.

»V objemu življenja se marsikaj uresniči« je slogan, v katerega kolektiv MGC Bistrica močno in z vsem srcem verjame, in v uresničitev katerega si vsak dan znova prizadeva realizirati številne projekte in dejavnosti.

Iskreno si želijo in se zavzemajo, da bi njihovi zaposleni imeli kar se da največ možnosti za izobraževanje s področja demence in si tudi na tovrsten način pridobili široko paleto potrebnih dodatnih znanj, izkušenj in informacij, ki jim bodo pri njihovem vsakodnevnem delu v veliko pomoč. Sočasno pa si želijo tudi stanovalcem omogočiti kar se da pestro in raznoliko preživljanje vsakdana, zato v ta namen organizirajo najrazličnejše dogodke in dejavnosti, upoštevajoč tako njihovo zanimanje, kakor tudi zmožnosti.

Primož Cimerman, direktor MGC Bistrica in David Krivec, generalni sekretar Spominčice, sta v sklopu kratkega programa, obogatenega z nastopom, v sicer manjši zasedbi glasbenic Društva Lipa Domžale in recitalom stanovalke doma, na temo demence, 14. julija 2020, slavnostno odprla novo, Demenci prijazno točko.

V MGC Bistrica si želijo, da bi tudi s tovrstnim vpisom, postali v okolici prepoznavni kot točka, kjer bi lahko osebe, ki se k njim obrnejo po pomoč in informacije, dobile kar se da največ od tega, kar si želijo in potrebujejo.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

Tagi