Veter jih je božal po laseh

Češminov park v Domžalah je danes dopoldan zasedlo okrog 600 osnovnošolcev iz šestih domžalskih osnovnih šol, ki so sodelovali na prireditvi Veter v laseh, na kateri so spoznavali aktivnosti domžalskih društev in organizacij ter se preizkusili v različnih izzivih, kvizih, športnih poligonih in še marsičem zanimivem. Športno-preventivna prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, se bo odvijala tudi v popoldanskem času in bo namenjena družinam z otroci.

Center za mlade Domžale je v letošnjem letu v sodelovanju s številnimi domžalskimi društvi in organizacijami v Češminovem parku pripravil prireditev Veter v laseh. Prireditev je del vseslovenske športno-družbene akcije, ki poteka pod okriljem Športne unije Slovenije in se bo letos že 23. leto zapored odvijala v številnih krajih po vsej Sloveniji, med drugim že sedmič zapored tudi v Domžalah.

Tinkara Koleša, direktorica Centra za mlade Domžale nam je povedala, da prireditev poteka v dveh delih. Dopoldanski del je namenjen osnovnošolcem, ki jim udeležba na prireditvi predstavlja športni dan, saj se na prireditvi lahko preizkusijo v številnih izzivih, kvizih, športnih poligonih … obenem pa spoznajo, katera društva delujejo ter, kje vse lahko kakovostno in aktivno preživljajo svoj prosti čas. Predvsem pa, da svoj prosti čas ne preživljajo samo pred računalnikom in televizijo.

Del ekipe Centra za mlade Domžale z direktorico Tinkaro Koleša.

Otroci, ki so dopoldan dodobra napolnili Češminov park, so se v skupinah premikali od postaje do postaje, na katerih so potekale posamezne aktivnosti. Ob prihodu so prejeli tudi poseben kartonček – vetrolovček, kjer so napisane vse postaje. Na posamezni postaji jih čaka določen izziv ali kviz, animatorji pa jim nato vpišejo število prejetih točk. Število osvojenih točk je odvisno od tega, kako se otroci potrudijo, kako so uspešni in kako sodelujejo med seboj.

Kot smo že omenili v uvodu, prireditev Veter v laseh poteka v dveh delih. Popoldanski del, ki se bo pričel ob 17. uri, je namenjen družinam z otroci. Tudi v popoldanskem delu jih čakajo številni izzivi, kvizi ter poligoni. Po besedah Tinkare Koleša, pa bodo med sodelujočih razdelili dvajset nagrad. Vabljeni, da se jim med 17. in 19. uro pridružite na aktivnem popoldnevu v Češminovem parku.

Otroci so se na prireditvi spoznavali z različnimi športnimi in prostočasnimi aktivnostmi, ki jih izvajajo domžalska društva in organizacije.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Izvedbo projekta omogoča Občina Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi