V Mestnem kinu Domžale boste lahko med jesenskimi počitnicami soustvarjali kratek animiran film!

V Mestnem kinu Domžale letos v času jesenskih počitnic prvič organizirajo delavnico »stop-motion« animacije. Udeleženci delavnice bodo tri dni skupaj ustvarjali kratek animirani film, gledali počitniške risanke in se ogromno naučili o tehnikah animiranja.

Stop-motion je ena izmed tehnik animacije, pri kateri se stvari fotografirajo slika za sliko in se pri vsaki sliki postavijo drugače. Ko vse slike, ki smo jih fotografirali združimo oz. jih hitro predvajamo eno za drugo se ustvari gibanje, a le če si slike sledijo v pravilnem zaporedju. Stop-motion animacija je lahko narejena iz različnih stvari in materialov.

Delavnica »stop-motion« animacije bo v Mestnem kinu Domžale potekala 2. 3. in 4. novembra 2016, med 8. in 15. uro. Število udeležencev je omejeno, priporočena starost pa je najmanj devet let. Mentorja delavnica bosta Rok Govednik (Vizo) in Lučka Berlot (Mestni kino Domžale).

Delavnica je brezplačna. Obvezne pa so prijave, ki jih sprejemajo do 31. oktobra 2016, do 12. ure na info@kd-domzale.si.

Informacije: t. 01/722 50 50 ali 031 322 551 (Jure Matičič).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: splet
Komentarji uporabnikov
Tagi