V Češminovem parku otroci na prav poseben način pozdravili poletje

V Domžalah so otroci letošnje poletje pozdravili na prav poseben način in sicer z dogodkom, ki so ga poimenovali “Pozdrav poletju v Češminovem parku z Malimi Vozniki”. Na dogodku, ki je potekal v soboto, 27. junija 2020, so najmlajši dobili zabavno in poučno izkušnjo kot mladi vozniki. Zabavo je obiskal tudi Hrošček Simon, ki je že težko čakal, da je spet prišel iz jame in razveselil otroke.

Petra Rajh iz podjetja Mali Vozniki je za naš portal povedala, da gre pri projektu Mali Vozniki za tematski program, kjer otroke poučijo o varni vožnji že ob prvem srečanju. Delujejo na območju cele Slovenije ob zaključku šolskega leta, na šolskih in občinskih praznovanjih ter ob različnih drugih dogodkih. Program Mali vozniki je namenjen otrokom od 1. do 12. leta, otroci pa skozi samo vožnjo razvijajo motoriko, pod vodstvom izkušenih animatorjev in staršev spoznavajo svoje zmožnosti ter samostojnosti vožnje. Poleg avtomobilov so imeli tudi poučno delavnico, ob zaključeni vožnji pa je vsak otrok prejel svoj prvi vozniški izpit.

Pozdrav poletju je obiskal tudi Hrošček Simon, ki je že težko čakal, da je spet prišel iz jame. Letošnjo pomlad je zaradi epidemije preživel v jami, zato se je tega dogodka in srečanja z otroci še posebej razveselil. Svojo stojnico je imel tudi Zavod Škrateljc s ponudbo vseh pravljičnih poti (knjige, majice, beležke …). Pravljične poti in knjige sta predstavila Jani in Mojca Grilc. Na drugi stojnici se je predstavila Služba za turizem Občine Domžale. Vodja službe Mira Bečan je dejala, da so zadovoljni z obiskom, na stojnici pa so z reklamnimi artikli predstavljajo vse, kar se dogaja v Domžalah in okolici. Na voljo so razni promocijski materiali, razglednice, zemljevidi kolesarskih in pohodnih poti … Prav tako se je na prireditvi predstavila Ana Cajhen, ki je predstavila ohranjanje kulturne dediščine slamnikarstva. Obiskovalci so na njeni stojnici lahko kupili slamnik in druge izdelke iz slame. Za posladek pa je poskrbel Čokočinko in sicer z najboljšimi palačinkami v mestu. Predstavila sta se tudi mladenki iz Dežele igral, ki sta mladim spreminjali človeške obraze v obraze zveri in ljubkih živalic.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi