Tradicionalno druženje otrok vrtca Urša s pevkami in pevci

Koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe in Moškega pevskega zbora Janez Cerar

Tudi to leto je v prostorih enote Češmin potekalo že tradicionalno druženje otrok, ki obiskujejo naš vrtec, s pevkami Ženskega pevskega zbora Stane Habe in pevci Moškega pevskega Janez Cerar, pod vodstvom zborovodkinje, gospe Marike Haler.

Zaposleni v Vrtcu Urša se lahko pohvalimo s tem, da imamo področje glasbene umetnosti zelo močno zastopano, saj v okviru vrtca delujejo trije otroški pevski zbori, pevski zbor strokovnih delavcev, in tudi skupina instrumentalistov. Dejavnostim s področja glasbene umetnosti pa v tem šolskem letu posvečamo še posebej veliko pozornosti, saj je to tudi eden izmed naših prioritetnih ciljev. Strokovni delavci svoje znanje s področja glasbene umetnosti preko različnih dejavnosti prenašajo na otroke v skupinah. Posebno mesto pri tem imajo tudi ljudske pesmi, s katerimi ohranjamo našo tradicijo. In prav to tradicijo nam preko pesmi vsako leto predstavijo v skupinah 4-5, pevke pevskega zbora Stane Habe in v skupinah 5-6, pevci pevskega zbora Janez Cerar. Zborovodkinja Marika Haler otroke obeh starostnih skupin motivira in popelje skozi koncert tako, da otroci aktivno sodelujejo, prepevajo in doživeto spremljajo dogajanje. Veselje nam je bilo spremljati otroško navdušenje ob koncertu. Verjamem, da so otroci s skupnega druženja odnesli veliko novih, koristnih informacij.

Naše medgeneracijsko druženje je potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju, zato se že veselimo ponovnega druženja. Bi se pa ob tej priložnosti v imenu otrok in strokovnih delavcev našega vrtca zahvalila gospe Mariki Haler, vsem pevkam in pevcem, da so nam s svojim koncertom obogatili naše dopoldne, in otrokom, ki obiskujejo naš vrtec prenesli delčke tradicije.

Avtor: Nuška Rožič, pomočnica ravnateljice Vrtca Urša

Komentarji uporabnikov
Tagi