Športno atletsko društvo Mavrica poskrbi, da je vaš prosti čas aktiven, poučen in doživet

Poslanstvo Športno atletskega društva Mavrica je združiti in usmerjati, osnove gibanja v razvoj aktivnega preživljanja prostega časa vseh. Privoščiti si dan brez televizije in računalnika. Društvo daje pri svojem delovanju velik poudarek na dejavnostih za otroke, ki potekajo na prostem, saj je gibanje na prostem ključnega pomena za razvoj otroka, njegovih intelektualnih, istinkitivnih in gibalnih sposobnosti, pri tem pa jih vodijo usposobljeni vaditelji. Pred vrati so zimske počitnice, vaši otroci pa jih lahko s pomočjo Športno atletskega društva Mavrice preživijo kar se da aktivno, poučno in doživeto.

Vadbe za vse generacije

Aktivnosti, ki jih izvaja Športno atletsko društvo Mavrica potekajo skozi vse leto, njihovi programi za vse generacije pa so prilagojeni glede na letni čas. Skozi celotno šolsko leto potekajo številne vadbe na različnih lokacijah v Domžalah in Kamniku, tako v zunanjih, kot v notranjih prostorih, ki so prilagojene za otroke (atletska vadba, abeceda športa, gibalne urice, mavrična abeceda gibanja, igriva gimnastika, mavrična žoga, rekreacija mladi, rekreativno rolamo, rekreativno na kolo), vadba za odrasle (pilates, aerobika, zdrava vadba ABC, vadba v naravi, joga plesa, TNZ/Zdrava vadba) ter vadba za družine (družinska atletika, družinska rekreacija).

Plavalni tečaji

Na notranjem bazenu v Cirius Kamnik Športno atletsko društvo Mavrica organizira plavalne tečaje in sicer tako začetnega, kot nadaljevalnega. Na začetnem plavalnem tečaju se otroci najprej s posebnimi aktivnostmi prilagajajo na vodo, se učijo osnovnih plavalnih tehnik, učenje plavanja s pomočjo plavalnih pripomočkov, igranje plavalnih igric ter spoznavanja načinov skoka v vodo. V nadaljevalnem plavalnem tečaju pa poleg spoznavanja različnih plavalnih tehnik, otrok že samostojno preplava različne dolžine z različnimi tehnikami.

Delavnice v Arboretumu

Park Arboretum v Volčjem potoku je eden najlepših in zelo dobro obiskanih parkov v Sloveniji. Sredi parka, poleg igral se nahaja društvena Mavrična hišica, kjer vaditelji in člani skrbijo, da je vedno lepo, urejeno in da se dogaja. Tako vsako leto izvedejo tudi nekaj brezplačnih  delavnic, namenjenih najmlajšim in njihovim staršem.

Rolanje

Z mesecem majem, ko se vadbe v telovadnicah končajo, v Športno atletskem društvu Mavrica pričnejo z rolanjem po vadbenih skupinah za šole in vrtce.

Drsanje

Domžalsko drsališče v zimskem času obiščejo številni občani vseh generacij. Ker je zelo pomembno, da drsalci poznajo vsaj osnovna pravila drsanja in skrb za varnost, v Športno atletskem društvu Mavrica organizirajo tečaje drsanja, na katerih se drsalci učijo tehnik drsanja, poskrbijo pa tudi razne animacije kot so slalom ob stožcih, preskakovanje vrvi, pobiranje žogic med drsanjem, drsanjem med zaprekami, igranje hokeja …

Počitnice v Mavrici

V počitniških programih Športno atletskega društva Mavrica otroci doživijo tisto, kar smo nekoč doživeli sami. Se še spomnite kavbojcev in indijancev, žandarjev in ravbarjev …? Tovrstne aktivnosti prilagodijo današnjemu času, trendu, okolju, pri tem pa se otroci veliko naučijo, doživijo in to zanje lahko delijo med seboj in z drugimi. Hkrati pa otroci pridobijo tudi razne veščine, od plezanja po drevesih, potapljanja pod vodo, izdelovanja pasti, lovljenja rib, iskanja gob, raziskovanja v poskusih, fotografiranja, do sankanja, drsanja v zimskem času … Te dogodivščine, ki jih pridobijo otroci na počitnicah pa so neprecenljive narave.

Zimske počitnice z drsanjem 2018

Pred vrati so zimske počitnice. Športno atletsko društvo Mavrica med 19. in 23. februarjem 2018, organizira zimske počitnice z drsanjem. Poleg drsanja pa si bodo privoščili tudi Športni dan / igre z loparji, igre z žogo, atletika-stadion in obisk »Vagona«,  kjer se preizkusijo tudi v namiznem tenisu. Izkoristili bodo Pustolovski dan / Pustolovski načrt, iskanje skritega zaklada na Šumberku ali Krumperku odvisno od zrelosti prisotnih otrok. Če bodo otroci za si, si bodo privoščili tudi Indijanski dan / Izdelajmo perjanico, lok, puščico in sulico. Če bo sneg, bodo seveda veliko uživali na snegu s sankanjem, smučanjem na Postovki ali na skakalnici. Vzeli si bodo čas za gledališče, ogled gledališča in obisk delavnice. Morda obiščejo masažni center in se podučijo kako je potrebno masirati, če bo mladina za. Šli bodo tudi na bowling. V planu pa imajo tudi, da obiščejo kmetijo, kjer jim pokažejo kako silirajo radič.

Več o letošnjih zimskih počitnicah si lahko ogledate na povezavi tukaj.

V Mavrici med zimskimi počitnicami zagotovo ne bo dolgčas. Stalna aktivnost, medsebojna igra in ustvarjalnost.

Poleg naštetih aktivnosti Športno atletsko društvo Mavrica organizira še veliko drugih aktivnosti in dogodke skozi vse leto. Njihov zanimiv in pester nabor aktivnosti si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

»Veselje, samozavest, ljubezen do gibanja, druženja …« Vse to je z nami!

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA!

Miha Ulčar; Foto: ŠAD Mavrica, arhiv domžalca; Video: ŠAD Mavrica

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi