Skavtski dan veščin 

Domžalski skavti predstavljajo eno izmed največjih skupin – stegov v Sloveniji. Trenutno je aktivnih nekaj več kot 100 skavtov, ki se srečujejo enkrat tedensko na srečanjih, na katerih se učijo skavtskih in drugih veščin. Poleg srečanj večkrat na leto izpeljejo razne dogodke in akcije, organizirajo pa tudi tabore. Njihove aktivnosti in veščine boste lahko pobližje spoznali v soboto, 19. maja 2018, na Skavtskem dnevu veščin, ki je namenjen širši javnosti, še posebej mladim.

Domžalski skavti predstavljajo eno izmed največjih skupin – stegov v Sloveniji. Trenutno je aktivnih nekaj več kot 100, od najmlajših bobrov (1., 2. razred OŠ) do klana (2. letnik SŠ – 1. letnik fakultete) in kasneje voditeljev. So del ZSKSS, Slovenske skavtske organizacije (Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj), ki je prostovoljna nacionalna mladinska organizacija, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih. Srečujejo se enkrat tedensko na srečanjih, kjer se učijo skavtskih in drugih veščin, enkrat letno imajo 10-dnevni poletni tabor, pozimi pa 3-dnevno zimovanje. Pogosto organizirajo tudi raznovrstne dogodke, orientacije, državna srečanja, akcije zbiranja papirja ter tudi dan veščin.

Letos so se domžalski skavti odločili, da bi svoje znanje veščin delili tudi z drugimi občani, zato so na letošnji Skavtski dan veščin vabljeni prav vsi, posebno pa še mladi med 6. in 16. letom starosti. Skavtski dan veščin bo potekal v soboto, 19. maja 2018, med 9. in 13.30 uro v bližini plezališča za Šumberkom (Knezove skale) ob reki Kamniški Bistrici v Domžalah. Udeleženci se bodo lahko preizkusili v orientaciji, kurjenju ognja s kresilom, peki v naravi, nabiranju užitnih rastlin, stezosledstvu, izdelavi bivaka ter zgradbarstvu in na ostalih podobnih delavnicah. Dogodek se prične ob 9. uri, zbirno mesto pa bo označeno. Domžalski skavti vas ob tej priložnosti lepo vabijo, da se jim pridružite.

Priporočljiva predhodna prijava z imenom in priimkom na: ceta.domzale1@gmail.com.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, domžalski skavti

Komentarji uporabnikov
Tagi