V MGC Bistrica pripravljajo presenečenje za stanovalke

Leto 2020 je bilo za Medgeneracijski center Bistrica leto mnogih preizkušenj. Dolgi meseci številnih izzivov, s katerimi so se na svoj način bojevali tako stanovalci, kakor tudi zaposleni, ki so z združenimi močmi, v duhu poslanstva, ki ga čutijo do poklica in pa stanovalcev, uspeli v danih razmerah narediti največ, kar so lahko.

Ekipa zaposlenih je oborožena s kreativnostjo, energičnostjo, zavzetostjo in pa srčnostjo, skušala na svojevrsten način priskočiti na pomoč starostnikom, z željo in upanjem, da bi se lahko stanovalci kar se da hitro vrnili v njim poznano vsakdanjost.

Na svojevrsten način so jim uspeli lajšati občutek osamljenosti, ki se je zaradi oddaljenosti od bližnjih, skušal zapisati v njihova srca. Po svojih najboljših močeh so jih bodrili in pa spodbujali k ohranitvi upanja, ter izvajanju dejavnosti, s katerimi starostniki ohranjajo psihofizične spretnosti.

Narava se prebuja iz zimskega spanja, pomlad vztrajno trka na vrata in topli sončni žarki že kličejo po aktivnostih. S pomladjo pa se v MGC Bistrica postopoma vračajo tudi dogodki, ki bodo izpeljani upoštevajoč smernice in priporočila, ki jih je izdal NIJZ.

(Foto: MGC Bistrica)

Pred vrati je že dan žena, ko bodo večjo pozornost namenili ženskam. Mamam, babicam, prababicam in včasih celo pra(pra)babicam, ki so že, ali pa še bodo dočakale zavidljivo starost, pa bo več pozornosti namenjene ob materinskem dnevu.

Člani Folklornega društva Groblje za dan žena pripravljajo majhno pozornost in pa presenečenje za stanovalke MGC Bistrica, saj si želijo ob zanje pomembnem prazniku, na njihova lica pričarat srčen nasmeh in pa občutek topline, po precej zahtevnem obdobju, ki so ga prebrodile.

V prihodnjih dneh pa jih bodo obiskali tudi Rdeči noski. Stanovalce bodo presenetili s programom prilagojenim trenutnim razmeram, ob upoštevanju vseh priporočil, ki jih je izdal NIJZ.

Avtorica: Petra Petravič

 

Tagi