V MGC Bistrica malo drugačna tombola

Tombola je izjemno preprosta in priljubljena igra. Med stanovalci MGC Bistrica in varovanci oskrbovanih stanovanje je že od nekdaj izjemno lepo sprejeta in obiskana prireditev. Pravila in tudi navodila so znana, vsekakor pa obstaja možnost prilagoditve, upoštevajoč konkretne okoliščine, v katerih tombola poteka.

V četrtek, 30. novembra 2023, so se v MGC Bistrica odločili znova vzeti v roke kartice s številkami in v jedilnici doma s pomočjo sodobne tehnologije in računalniškega programa izpeljati pravo tombolo. Starostniki so se tako iz preprostih opazovalcev ali pasivnih gledalcev, izjemno hitro spremenili v angažirane sodelujoče, ki so se namenili preizkusiti srečo.

Velika jedilnica v pritličju doma je postala prizorišče več kot uro dolgega druženja, ki je potekajo v prijetni, sproščeni, ter izjemno energični atmosferi. Starostniki v jeseni življenja so z veseljem preizkušali srečo, si medsebojno pomagali in skupaj iskali izžrebane številke. Na pomoč so jim z veseljem priskočili tudi zaposleni in tako skupaj preživeli prekrasne dopoldanske urice.

Tokrat so tombolo zaključili s kar 3 tremi zmagovalci in tudi ekipa Domžalca se pridružuje čestitkam. Čestitke in zahvala gre tudi ostalim sodelujočim, kajti vsak, ki se je tombole udeležil, je na svo način prispeval k prijetnemu druženju.

V MGC Bistrica tombole organizirajo že kar nekaj let in starostniki se jih vedno znova z veseljem udeležujejo. Nobena tombola ni enaka prejšnji. Kar na koncu zares šteje ni zmaga, ampak prijetno druženje, smeh, zabava, medsebojna pomoč in spodbuda. Takšne so tudi tombole, ki jih organizirajo v MGC Bistrica.

Avtor: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

 

Tagi