Stanovalci Doma upokojencev Domžale telovadili v KinVital Hiši na travniku

V sredo, 7. septembra 2022, sta dopoldanski uri za štiri starostnike iz Doma upokojencev Domžale minile na malce drugačen način. Lojze, Tone, Vera in Marija so se na pobudo Jureta Gubanca, enega od petih soustanoviteljev in direktorja kineziološkega centra KinVitalki ima svoje vadbene prostore v Hiši na Travniku v Dobu pri Domžalah, udeležili telovadbe snovane in prilagojene ravno njim. Starejšim, ki v jeseni življenja, skušajo s pomočjo razgibavanja in telovadbe, na svoj način in v svojem ritmu ohranjati vitalnost in gibčnost.

Vaje so bile usmerjene v različne predele telesa in namenjene predvsem razgibavanju. Ob tem so starostniki uporabljali različne pripomočke, ki so del raznovrstne opreme, katero imajo v telovadnici kineziološkega centra KinVital v Dobu pri Domžalah.

Jure Gubanc je pokazal številne vaje, ki jih lahko izvajajo tudi starostniki. V dobri uri, kolikor je trajala današnja telovadba, jih je pozorno spremljal in jim občasno tudi z usmeritvami malce pomagal. Ob tem je še posebej pazil, da so vaje pravilno izvajali in da ob tem niso pretiravali.

Lojze, Vera, Marija in Tone so včasih telovadili sočasno, včasih pa tudi malce z zamikom, saj je vsaka vaja zahtevala svoj časovni okvir.

Izjemno hvaležni, malce utrujeni, pa vendarle zadovoljni, saj so lahko s pomočjo drugačnih vaj občutili, kaj vse zmorejo ter lahko in to ne glede na zavidljivo starost, ki so jo že dosegli.

Občasno so si tudi malce oddahnili, se spočili in z veseljem pokramljali, ter se skupaj z Juretom tudi nasmejali.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Petra Petravič

Tagi