Srečanje upokojenk in upokojencev v Domžalah

Društvo upokojencev Domžale je pripravilo 4. srečanje upokojenk in upokojencev z geslom Starejši smo skupaj močnejši. Srečanje upokojencev je potekalo v četrtek, 6. junija 2024, od 13. ure dalje, na drsališču v Športnem parku Domžale. Srečanja so se udeležili tudi upokojenci iz PZDU Ljubljana z okolico. Pripravili so bogat kulturni program, srečelov in živo glasbo z ansamblom ”Nepozabni”. Poskrbljeno je bilo tudi za hrano in pijačo. To je bil dan za druženje, veselje, ples in pesem, zato so bili upokojenci povabljeni, da pripeljejo še starejšega soseda, prijatelja, sorodnika ter mu tako popestrijo dan in preženejo osamljenost.

To je bil dan, namenjen za druženje, spoznavanje, sodelovanje ter kulturno obarvan, programsko pester in poln dobre domače glasbe. Na srečanju so se upokojenci med sabo lahko dodobra spoznali, si izmenjavali izkušnje, delili nasvete, se spoprijateljili z drugimi društvi iz PZDU Ljubljana okolica, predvsem pa je bil to dan za radost in veselje. Ker se je vodstvo s srečanjem ukvarjalo že nekaj časa, je bilo tudi paša za oči, saj so si  obiskovalci obenem lahko ogledali razstavo raznih izdelkov različnih društev, na voljo je bila tudi bogata ponudba turistične dejavnosti Domžal, kulturni program pa je bil pester in raznolik. Prav gotovo se je dogajalo in našlo za vsakega posameznika nekaj lepega za dušo, kar je odnesel s sabo domov.

Četrtega srečanja upokojencev v Domžalah in upokojencev PZDU Ljubljana z okolico se je udeležilo tudi nekaj vidnih članov upokojence Slovenije in drugih gostov. Tako se je srečanja udeležil podpredsednik ZDUS-a Stanko Kranvogel, predsednik PZDU Ljubljana in okolica Zvonko Kralj, županja Občine Domžale mag. Renata Kosec ter predsednik DU Domžale Toni Prus.

Za prijetno vzdušje je poskrbel Ansambel Nepozabni, v kulturnem programu po pozdravnih govorih predsednika DU Domžale Tonija Prusa, županje Občine Domžale mag. Rentae Kosec, podpredsednika ZDUS-a Stanka Kranvogla, predsednika PZDU Ljubljana in okolica Zvonka Kralja, so nastopili Moški pevski zbor Janez Cerar Domžale, pevke ženske skupine Šola zdravja, Ženska pevska skupina Puhovke iz Šentjakoba, zaplesali pa so člani in članice Folklornega društva Groblje, Domžale. Prireditev je povezoval Florijan Krištof Avsec iz Ansambla Nepozabni.

Povabljeni upokojenke in upokojenci, somišljeniki, prijatelji in znanci, so si z druženjem na srečanju zagotovo polepšali ta dan. Za dobro glasbo, ples in humor je po uradnem delu poskrbel Ansambel Nepozabni. Kot se je slišalo iz ust vodilnih, ni iz trte zvit tisti stari pregovor: »Ne samo delati, tudi veseliti se, je pomembno za življenje.«

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar

Tagi