Srečanje starejših v župniji Krašnja

Ko lasje posivijo, takrat se zavemo starosti, kar je lahko za koga prijetno za drugega pa neprijetno. Z leti namreč pridejo različne bolezni in tegobe, teh pa se včasih ne da odpraviti kar tako čez noč. Pomembno za njih je, da v starosti in svojih tegobah ne ostanejo sami, da smo z njimi, jim pomagamo in stojimo ob strani. V nedeljo, 17. septembra 2023, so člani ŽPS po sveti maši pripravili prijetno druženje za starejše iz župnije Krašnja.

Srečanje se je začelo s sveto mašo, župnik Bernard Rožman pa je mašo začel z mislijo, da je srečanje starejših praznik za župnijo, saj jih imamo v sredi zahvaljujoč se tudi Božjemu usmiljenju in Božji pomoči. Nadaljeval je vključitvijo veroučencev, ki so na vprašanje koliko je zakramentov, le te našteli. In na koncu prišli do bolniškega maziljenja, ki spada med zakramente ozdravljenja. Bolniško maziljenje lahko posameznik prejme ob različnih priložnostih. V Evangeliju lahko preberemo, kako so k Jezusu prinašali bolnike, da jih je ozdravljal.

Župnij je v nadaljevanju spregovoril tudi o svojem prejemu bolniškega maziljenja, ko je bil v bolnišnici. V domu za ostarele so v času korone bolniki s posebno umirjenostjo in blaženostjo prejemali ta zakrament saj Bog deluje pri vsakem človeku, če se le tako odloči. Vsak izmed nas je poseben služabnik v Gospodovem vinogradu, zato je pomembno, da se trudimo, da bi bili usmiljeni drug do drugega.

Po skupni molitvi je sledilo bolniško maziljenje in na koncu svete maše še povabilo v župnišče na prijetno druženje. Srečanju so se pridružile tudi pevke in pevci župnijskega pevskega zbora. In ker je bila med udeleženci tudi slavljenka, ki je slavila 77 let, so ji zapeli kar nekaj pesmi. Z eno pa so ji zaželeli, da naj dočaka 100 let.

Čeprav sta se kazalca pomaknila na čas za kosilo, se nobenemu ni mudilo domov, saj so se imeli veliko za povedati. Za popotnico je vsak udeleženec prejel še nekaj sladkega v spomin na srečanje.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi