Projekt PROSTOFER – Kako do brezplačnega prevoza za starejše v občini Lukovica? Povabilo prostovoljcem k vključitvi v projekt

Občina Lukovica je s 1. junijem 2021 pristopila k vseslovenskemu prostovoljskemu projektu za mobilnost starejših PROSTOFER.

Brezplačni prevozi so namenjeni vsem starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov, ki bi imeli prosti čas takrat, ko potrebujejo prevoz, imajo nizke mesečne dohodke in tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Brezplačni prevozi starejšim osebam omogočajo lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe (npr. v zdravstveni dom, bolnišnico), javne ustanove (občine, upravne enote), trgovskega centra ipd.

Vabilu k prostovoljstvu so se odzvali Janez Cerar, Stanislav Gerčar, Silvo Osolnik in Peter Pivec, ki so v 5 mesecih opravili 51 prevozov starejših. Iskrena zahvala za njihovo prostovoljstvo. Veseli nas, da so med nami posamezniki, ki svoj prosti čas razdajajo za druge.

Vabimo prostovoljne voznike, nove zainteresirane posameznike, da se pridružijo projektu Prostofer. Vse, ki bi to želeli postati, prosimo, da to javijo v tajništvo Občine Lukovica, na tel. št. 01 72 96 300.

Občan, ki želi imeti tovrstno storitev:

Pokliče na brezplačno številko 080 10 10.

  • V komunikacijskem centru zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Klicni center nato obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz.
  • Vozilo zagotovi Občina Lukovica, poskrbljeno je za zavarovanje tako voznika kot sopotnikov.
  • Klicni center je za rezervacije prevozov uporabnikov na voljo vsak delovnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je treba najaviti vsaj tri dni pred izvedbo storitve.
  • Vozniki prostovoljci prevoze praviloma opravljajo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam posameznika.

Avtor: Občina Lukovica; Foto: Arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi