Poletno dogajanje v Mgc Bistrica

Ne glede na to, da je poletje sinonim za počitnice, oddih in dopust, ostaja želja po številnih dogodkih in najrazličnejših aktivnostih med stanovalci Mgc Bistrica še kako prisotna. Ravno zato tudi v poletnih mesecih nadaljujejo z že ustaljenimi dnevnimi dejavnostmi po nadstropjih. Prizadevajo si, da bi starostniki v jeseni življenja, s pomočjo najrazličnejših aktivnosti, skladno z zmožnostmi, željami ter zanimanji, preživljali kar se da lepo in prijetno starost.

Jutra so prvenstveno namenjena razgibavanju in telovadbi, medtem, ko so kasnejše dopoldanske ure primernejše za razreševanje matematičnih ugank. Stanovalci tretjega nadstropja Mgc Bistrica se vsak torek z veseljem pridružijo gospodu Andreju, ki jih z miselnimi in računskimi vajami popelje v skrivnostni svet številk in matematičnih nalog. Medtem, ko v drugem nadstropju občasno poteka prilagojena skupina za samopomoč dementnim osebam z imenom ZLATA LETA.

g. Andrej je s svojim psom vodnikom obiskal stanovalce in jim predstavil, kako je živeti s psom, ki je strokovno izšolan in zvest spremljevalec slepih in slabovidnih.

Sreda je ravno pravšnji dan za prijetno in sproščeno druženje ob utrjevanju glasbenih in pevskih spretnosti. Pri obujanju spomina na že poznane pesmi in spoznavanju novih, stanovalce Mgc Bistrica z veseljem vodi zborovodkinja Marika Haler, ki je ravno na pobudo MGC Bistrica bila vključena v izbor za naj prostovoljko 2021 in prejela priznanje za posebne dosežke. Sreda je tudi dan, ko se zberejo stanovalci tretjega nadstropja v skupini za samopomoč imenovani ZA-UPANJE. Le ta poteka vsako sredo že od leta 2019. Skupina je namenjena pogovoru o izzivih, bogastvu in lepoti ohranjanja številnih zanimanj v tretjem življenjskem obdobju. Pogovori pa potekajo tudi o aktualnih vsebinah vezanih na tretje življenjsko obdobje. Gre za skupino, kjer lahko vsak podeli svoje poglede, doživljanja ter razmišljanja in ob tem prisluhne izkušnjam ter mnenjem drugih z namenom, da bi se s pomočjo pogovorov bolje spoznali in tudi zbližali.

Marika Haler je zborovodkinja večjim pevskim zborom, ki z nastopi vedno znova razveselijo stanovalce Mgc Bistrica

V četrtek, 14. julija 2022 pa bo v jedilnici Mgc Bistrica potekala med stanovalci izjemno priljubljena tombola. Stanovalci bodo s pomočjo zaposlenih preizkušali srečo v žrebanju pravih številk. Kar zares šteje je prijetno druženje, zabava, smeh, spodbuda in pa medsebojna pomoč. Takšna je namreč tombola, ki jo skupaj s stanovalci snuje Ekipa MGC Bistrica.

Zaposleni v Mgc Bistrica z izjemno zagnanostjo organizirajo številne dnevne aktivnosti in najrazličnejše dogodke, s katerimi skušajo starostnikom pomagati pri ohranjanju fizične aktivnosti, vitalnosti in pa zanimanje za dejavnosti, ki so jim všeč.

Na tradicionalnem pikniku – Direktorjev dan, so se stanovalcem Mgc Bistrica pri jutranji telovadbi pridružili člani društva Šola zdravja Domžale

Matematika je tako ali drugače naša dnevna spremljevalka, zato so tudi petki namenjeni miselnim vajam in pa nalogam, ki jih za stanovalce Mgc Bistrica skrbno izbere gospod Andrej.

Avtor: Petra Petravič; Foto: arhiv Mgc Bistrica

Tagi