Pustno rajanje tudi v MGC Bistrica

Po nekajdnevnem premoru z večjimi dogodki, v MGC Bistrica te dni pospešeno zaključujejo z zadnjimi pripravami na posebno pustno rajanje. Organizirali ga bodo na pustni torek in skupaj s stanovalci, svojci in prijatelji zaplesali v prav za ta namen narejenih pustnih maskah.

Stanovalci so v času šolskih počitnic, z velikim entuziazmom, potrpežljivostjo, energijo ter predanostjo, v družbi zaposlenih izdelovali številne pustne maske, ki si jih bodo obiskovalci pustnega rajanja lahko na pustni torek tudi ogledali. Tokrat so se odločili na pustno rajanje povabiti glasbeno skupino Gamsi, s katerimi so obeležili novoletno zabavo ob zaključku preteklega leta.

Na pustni torek, 25. februarja 2020, lepo vabljeni v avlo MGC Bistrica ob 16.00 uri, da skupaj s stanovalci, svojci, prijatelji, zaposlenimi in pod glasbeno taktirko glasbene skupine Gamsi, zaplešete v pustnih maskah tudi vi.
Enkrat mesečno v kapelici MGC Bistrica poteka sveta maša. Vsak zadnji ponedeljek v mesecu, se je udeležijo stanovalci, starostniki in vsi, ki tako začutijo.Tudi tokrat bo potekala v ponedeljek, 24. februarja 2020, s pričetkom ob 15:00 uri.

Priprava mask.

Novembra 2019 so v MGC Bistrica pričeli s spoznavanjem joge. Sprva v obliki predavanja, ki so ga nadgradili s prikazom vaj, kar je sčasoma preraslo v poskus izvedbe le teh tudi s strani stanovalcev. Ker je bila joga s strani stanovalcev doma lepo sprejeta, so se v MGC Bistrica odločili, da bodo z jogo nadaljevali tudi v letu 2020 in jo redno, enkrat tedensko umestili na urnik dogodkov. Na sporedu bo ponovno v sredo, 26. februarja 2020, ob 15.40 uri v prvem nadstropju, prostoru namenjenem fizioterapiji in telovadbi.

Ker so dogodki priložnost za prijetna druženja in spoznavanje v različnih kontekstih ter situacijah, in je to nekaj, za kar si v MGC Bistrica prizadevajo, bodo v jedilnici doma znova organizirati tombolo. Le to imajo stanovalci izjemno radi in se jo z največjim veseljem in navdušenjem vedno znova udeležijo. Tokrat bo na sporedu v četrtek, 27. februarja 2020, ob 15.00 uri v jedilnici doma.

Avtor: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

Komentarji uporabnikov
Tagi