Prihaja vroč Dan za mlade, zabava obljubljena

V Domžalah se bo v petek, 14. junija 2019, odvijal pravi praznik za mlade, saj bo v Češminovem parku na sporedu prireditev Dan za mlade, ki bo mladim prinesla obilo zabave, druženja in tudi prijetnega s koristnim v okviru raznih delavnic. Prireditev bodo popestrili mladi glasbeni bandi, za adrenalinski spektakel bodo poskrbeli Dunking Devils, da pa vam ne bo vroče, so pripravili bazen s kajakom in supom ter spopade z vodnimi balončki.  

Tako kot lani, bodo na Dnevu mladih na voljo številne aktivnosti, ki jih pripravljata Služba za turizem Domžale in Center za mlade Domžale. V Češminovem parku vas bodo med 16. in 24. uro čakale številne ustvarjalne delavnice, druženje in obilo dobre zabave. Mladi in mladi po srcu se bodo lahko preizkusili v risanju grafitov na folije, na delavnici izdelave brošk si bodo lahko izdelali svojo unikatno broško, prvih 48 ljubiteljev naravne kozmetike pa si bo lahko izdelalo roll on za nego kože po piku komarjev.

Za glasbene sladokusce bo voljo hip hop showcase, ki ga bo v okviru projekta Each One Teach One, pod mentorstvom izvajala ekipa mladih hip hop glav, z znanjem pridobljenim pri Javnem zavodu Mladi zmaji v sklopu mestnega inkubatorja. Na prireditvi bodo mladim predstavili veščine hip hop kulture. Hip hop je kuturni fenomen, ki je zrasel na pogorišču obubožanih in razdejanih sosesk južnega Bronxa v začetku 70-ih let. Uveljavil se je na ulicah kot odgovor na brezup ter nasilje, razvija pa se še danes po celem svetu in del te kulture bodo lahko postali tudi obiskovalci dneva mladih. To bo edinstvena priložnost, da se bodo v svojem domačem kraju spoznali z različnimi elementi hip hop-a v obliki delavnic in to zastonj! Poučevanje bo ob interesu možno tudi nadaljevati, ob rednih terminih.  Program: hip hop show, rap, dj-ing, beatmaking , breaking in hip hop grafiti.

Center za mlade Domžale v okviru projekta kratkoročne prostovoljske službe gosti 11 prostovoljcev, ki bodo v Domžalah preživeli več kot mesec dni in razvijali aktivnosti za delo z mladimi na ulici, jih bodo obiskovalci na prireditvi še zadnjič osebno spoznali. Oblečeni bodo v zelene majice Centra za mlade domžale, za obiskovalce pa pripravljajo različne aktivnosti: delavnico grafitiranja, plesno delavnico, t. i. body percussion, kjer boste lahko spoznali, kako lahko skozi ples ustvarjate glasbo, vodne mehurčke, poslikavo obrazo, photo booth in različne športne igre, med drugim nekoliko drugačno različico družabne igre tri v vrsto in igre z žogo, kot sta košarka in M6.

Ker smo že zakorakali v obdobje lepega in predvsem vročega vremena, bo na prireditvi priložnost tudi za prijetno osvežitev, saj organizatorji pripravljajo vodno drčo ter supanje s kajakom, v okviru delavnice vodnih balončkov pa pripravljajo tri vodne spopade v ograjenem bojišču. Ti bodo na sporedu ob 16.30, 17.30 in 19.00 uri. Seveda je priporočljivo, da imajo udeleženci temu primerna tudi oblačila (kopalke) oziroma s seboj rezervna oblačila. Priporočljiva je tudi sončna zaščita.

Svoj prostor pod soncem v Češminovem parku bodo na osrednjem odru dobili mladi glasbeni bandi. V času prireditve se bodo občinstvu predstavili: Bend Sortment, M8s band, Imperij band, Bend Debeat, D`best bend in Before time. Ob zaključku dneva mladih pa sledi še koncert benda Lusterdam. Kot smo že omenili v uvodu, bodo za pravi adrenalinski spektakel poskrbeli Dunking Devils. Prireditev bo povezoval Sašo Stare.

Prepričani smo, da je program več kot odličen, da petkov popoldan in večer preživite v družbi mladih na dnevu mladih.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi