Žive(le) počitnice! Nekaj počitniškega za torek

Začele so se prve letošnje počitnice in pred vami nekaj idej za preživljanje aktivnih počitnic. Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnih dogodkih in delavnicah, ki vas bodo kulturno obogatili in kjer se boste naučili veliko novega. Za vas so jih pripravili KD Franca Bernika, CZM Domžale in Knjižnica Domžale. Tokrat v malce drugačni obliki, kot smo bili vajeni. 

Po pesmih Otona Župančiča: Diči diča

od 9.00 do 20.00, spletna dvorana KD Franca Bernika
lutkovna predstava (posnetek) / Hiša otrok in umetnosti in Lutkovno gledališče FRU-FRU / ideja in režija: Irena Rajh / igra, animacija: Ana Špik, Anže Virant / 40′ / 1,5+

V svoji sobi je deklica. Osamljeno se prestopa po sobi, dokler ne zagleda zelene vrvice, ki visi iz njenega zabojčka za igrače. In na koncu vrvice je privezan majhen lesen konjič. Kar naenkrat se konjiček začne gugati sam od sebe, zelena vrvica pa na steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino. Deklica najde vedno nove predmete in igrače, ki oživijo v črtni risbi sveta na steni. Predstava je kolaž otroške poezije Otona Župančiča v sodobni in sveži glasbeni preobleki. Vsak izmed koščkov kolaža s svojo zgodbo in likovno podobo, ki temelji na otroških risbah, pričara celostno gledališko izkušnjo za najmlajše.

 

Poigrajmo se preko spleta

cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale
zabavne miselne igre za vse starosti

Vabimo vas, da skupaj z nami razgibate možgančke in se zabavate z reševanjem kvizov, skrivank, labirintov, ugank, premetank … za vse starosti!

Brihtologi & brihtarije / poklic: policist dostopno na spletu

cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale

Družinam z osnovnošolskimi otroki ponujamo kakovostno preživljanje prostega časa. Spodbujamo branje in uporabo kakovostnega knjižničnega gradiva po vnaprej pripravljenem seznamu Brihtologi berejo, ki je vključen v spletni kviz Brihtologi v Knjižnici Domžale.  Danes vas čakajo teme, obogatene z zanimivimi video posnetki, kvizi, miselnimi ugankami in izborom leposlovnega in strokovnega gradiva.

Lov na CZM-jčka

od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

Vsak dan bomo skrili 5 značk na različne kotičke po občini Domžale, točne lokacije bomo razkrili zjutraj, ob 10. uri, na Facebook profilu, Instagramu in spletni strani Centra za mlade Domžale. Značko prinesi v CZM in dobiš nagrado! Na lov se lahko podate sami, z družino ali prijatelji. Želimo vam uspešen lov!

Počitniški kviz: Risanke

od 12.00 do 21.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

Vsak dan ob 12. uri bomo objavili počitniški kviz, ki bo odprt do 21. ure istega dne. Po končanem kvizu bomo objavili rezultate. Ste pripravljeni na počitniški izziv?

Čveketalnica

od 17.00 do 18.30, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Pogrešaš dober klepet? Na počitniški torek bomo prek ZOOM-a čvekali in klepetali o čustvih in občutkih. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si

Pilates

od 18.00 do 19.00, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Vadba pilatesa prek ZOOM-a z inštruktorico Saro Jeromel. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si. Vadba je namenjena mladim med 15. in 30. letom in je brezplačna.

Predavanje za starše: Sam doma

od 18.00 do 19.00, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Interaktivno predavanje in priporočila za starše glede varne in uravnotežene uporabe računalnikov, pametnih telefonov, tablic. Predavanje bo potekalo prek aplikacije ZOOM in je brezplačno. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si.

»KUL« kultura

Dostopno ves čas od 22. do 25. februarja, spletna stran Knjižnice Domžale
Moja družina bere in aktivno preživlja prosti čas –  v knjižnici in kulturnem domu

V projektu družinskega branja »Kul« kultura lahko sodelujejo vsi člani družine. Zaželeno je, da je vsaj en otrok, ki sodeluje v projektu, star med 9 in 15 let. Za zaključek projekta je potrebno: prebrati nekaj knjig, obiskati vsaj dva dogodka v organizaciji Kulturnega doma Franca Bernika, šole ali splošne knjižnice, se odpraviti na potep po okoliških krajih.

MEGA kviz – Slovenski knjižnično-muzejski mega kviz

Dostopno ves čas od 22. do 25. februarja, spletna stran Knjižnice Domžale
S knjigo v svet

Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Primeren je predvsem za učence drugega in tretjega triletja osnovne šole. Letošnji kviz je posvečen Bralni znački, ki že 60 let spodbuja razvoj bralne kulture na Slovenskem. Vse informacije in gradivo, ki vam lahko pomaga pri reševanju kviza, dobite v Knjižnici Domžale.

Karin Božič Zupančič; Foto: Kulturni dom Franca Bernika, Knjižnica Domžale, Center za mlade Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi