Žive(le) počitnice! Nekaj počitniškega za ponedeljek

Začele so se prve letošnje počitnice in pred vami nekaj idej za preživljanje aktivnih počitnic. Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnih dogodkih in delavnicah, ki vas bodo kulturno obogatili in kjer se boste naučili veliko novega. Za vas so jih pripravili KD Franca Bernika, CZM Domžale in Knjižnica Domžale. Tokrat v malce drugačni obliki, kot smo bili vajeni. 

Pikica, Koko in Divji nosorog

od 9.00 do 20.00, spletna dvorana Mestnega kina Domžale
animirani film / Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn / režija: Jannik Hastrup / scenarij Jannik Hastrup, Nanna West, Kit Goetz, Trine Breum, po knjižnih predlogah Hanne Hastrup / glasovi: Maja Kunšič, Tea Bitenc, Primož Pirnat, Vesna Pernarčič, Andrej Fon, Gašper Malnar, Maša Derganc Veselko, Gašper Jarni / 2018, Danska / distribucija: Fivia / 64′ / sinhronizirano, 4+

Pikica je majhna deklica, ki si zelo želi imeti najboljšo prijateljico. Koko je deklica, ki že vse življenje živi narisana na kartonski škatli od kakava. Nekega dne pa skoči s škatle in vstopi v Pikin svet. Zelo sta si podobni, čeprav je Koko temnopolta in ima skodrane lase, in čeprav je Koko pravzaprav princesa s krono. Pikici pojasni, da prihaja iz Čokolandije, dežele, kjer čokolada raste na drevesih – to bo že morala biti Afrika! Miška Ingolf in Frederik si jo zelo želita obiskati, dedek pa jo k sreči pozna kot lasten žep. Vkrcajo se na letalo. Pridruži se jim še drobcen štiriletni nosorog Oswald, ki išče svojo mamo. Film o tem, kako je biti majhen, pa tudi o prvih preizkušnjah prijateljstva.

»KUL« kultura

Dostopno ves čas od 22. do 25. februarja, spletna stran Knjižnice Domžale
Moja družina bere in aktivno preživlja prosti čas –  v knjižnici in kulturnem domu

V projektu družinskega branja »Kul« kultura lahko sodelujejo vsi člani družine. Zaželeno je, da je vsaj en otrok, ki sodeluje v projektu, star med 9 in 15 let. Za zaključek projekta je potrebno: prebrati nekaj knjig, obiskati vsaj dva dogodka v organizaciji Kulturnega doma Franca Bernika, šole ali splošne knjižnice, se odpraviti na potep po okoliških krajih.

MEGA kviz – Slovenski knjižnično-muzejski mega kviz

Dostopno ves čas od 22. do 25. februarja, spletna stran Knjižnice Domžale
S knjigo v svet

Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Primeren je predvsem za učence drugega in tretjega triletja osnovne šole. Letošnji kviz je posvečen Bralni znački, ki že 60 let spodbuja razvoj bralne kulture na Slovenskem. Vse informacije in gradivo, ki vam lahko pomaga pri reševanju kviza, dobite v Knjižnici Domžale.

Nekoč, nekje … Medved in čebele

cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale
pravljična urica / pravljičarka: Lara Nemec / priporočena starost: 2+

Ker vas ne moremo sprejeti v knjižnici, smo za vas pripravili pravljične urice v spletni obliki.  V ponedeljek vas vabimo k poslušanju nove pravljične urice NEKOČ, NEKJE …  in ustvarjanju z Laro.

Brihtologi & brihtarije / poklic: zdravnik

cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale

Družinam z osnovnošolskimi otroki ponujamo kakovostno preživljanje prostega časa. Spodbujamo branje in uporabo kakovostnega knjižničnega gradiva po vnaprej pripravljenem seznamu Brihtologi berejo, ki je vključen v spletni kviz Brihtologi v Knjižnici Domžale. Danes vas čakajo teme, obogatene z zanimivimi video posnetki, kvizi, miselnimi ugankami in izborom leposlovnega in strokovnega gradiva.

Video recept: Slastni brownieji

od 9.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

Bi rad/a izdelal/a kaj sladkega? Mi ti predlagamo slastne brawnieje. Video recept bomo delili na Facebook profilu, Instagramu in spletni strani Centra za mlade Domžale.

Lov na CZM-jčka

od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

Vsak dan bomo skrili 5 značk na različne kotičke po občini Domžale, točne lokacije bomo razkrili zjutraj, ob 10. uri, na Facebook profilu, Instagramu in spletni strani Centra za mlade Domžale. Značko prinesi v CZM in dobiš nagrado! Na lov se lahko podate sami, z družino ali prijatelji. Želimo vam uspešen lov!

Počitniški kviz: Živali

od 12.00 do 21.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

Vsak dan ob 12. uri bomo objavili počitniški kviz, ki bo odprt do 21. ure istega dne. Po končanem kvizu bomo objavili rezultate. Ste pripravljeni na počitniški izziv?

Miha Ulčar; Foto: Kulturni dom Franca Bernika, Knjižnica Domžale, Center za mlade Domžale; Video: Kulturni dom Franca Bernika

 

Komentarji uporabnikov
Tagi