Žive(le) počitnice! Nekaj počitniškega za četrtek

Začele so se prve letošnje počitnice in pred vami nekaj idej za preživljanje aktivnih počitnic. Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnih dogodkih in delavnicah, ki vas bodo kulturno obogatili in kjer se boste naučili veliko novega. Za vas so jih pripravili KD Franca Bernika, CZM Domžale in Knjižnica Domžale. Tokrat v malce drugačni obliki, kot smo bili vajeni. 

Ela Peroci: Muca Copatarica

od 9.00 do 20.00, spletna dvorana KD Franca Bernika
lutkovna predstava (posnetek) / Lutkovno gledališče FRU-FRU / režija: Irena Rajh / glasbena spremljava: Anže Virant / alt. Andrej Adamek / igra, animacija: Irena Rajh / alt. Ana Špik / 30′ / 2+

Priljubljena pravljica o muci, ki nerednim otrokom odnese copate. Otroci sklenejo poiskati mucin dom in svoje copatke. V gozdu pa srečajo mnogo živali, ki muco tudi poznajo. S skupnimi močmi najdejo njeno hišico. Kdo ve, ali bo muca otrokom vrnila njihove copatke …? Lutkovna pravljica je pripovedovana z lutkami, ob živo izvajani glasbi in otroških pesmicah.

Pravljične urice – kako sta Bibi in Gusti preganjala žalost

cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale
pravljične urice / pravljičarka in animatorka: Natalija Trebušak / priporočena starost: 4+

Vabimo vas, da se nam pridružite na popotovanju v svet pravljičnih junakov in ustvarjanj. Naša pravljičarka vam bo pričarala pravljično zgodbo iz bogate zbirke pravljic, ki vas vabi tudi k izposoji. Čaka vas zabavna in iskrena prigoda pravljičnih junakov.

Brihtologi & brihtarije / poklic: gasilec

cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale

Družinam z osnovnošolskimi otroki ponujamo kakovostno preživljanje prostega časa. Spodbujamo branje in uporabo kakovostnega knjižničnega gradiva po vnaprej pripravljenem seznamu Brihtologi berejo, ki je vključen v spletni kviz Brihtologi v Knjižnici Domžale. Danes vas čakajo teme, obogatene z zanimivimi video posnetki, kvizi, miselnimi ugankami in izborom leposlovnega in strokovnega gradiva.

Video recept: Hrustljavi kruhki

od 9.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

Peka kruha je lahko tudi preprosta. Na Facebook profilu, Instagramu in spletni strani Centra za mlade Domžale bomo objavili video recept za pripravo majhnih kruhkov v obliki živali.

Lov na CZM-jčka

od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

Vsak dan bomo skrili 5 značk na različne kotičke po občini Domžale, točne lokacije bomo razkrili zjutraj, ob 10. uri, na Facebook profilu, Instagramu in spletni strani Centra za mlade Domžale. Značko prinesi v CZM in dobiš nagrado! Na lov se lahko podate sami, z družino ali prijatelji. Želimo vam uspešen lov!

Počitniški kviz: Domžale

od 12.00 do 21.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

Vsak dan ob 12. uri bomo objavili počitniški kviz, ki bo odprt do 21. ure istega dne. Po končanem kvizu bomo objavili rezultate. Ste pripravljeni na počitniški izziv?

»KUL« kultura

Dostopno ves čas od 22. do 25. februarja, spletna stran Knjižnice Domžale
Moja družina bere in aktivno preživlja prosti čas –  v knjižnici in kulturnem domu

V projektu družinskega branja »Kul« kultura lahko sodelujejo vsi člani družine. Zaželeno je, da je vsaj en otrok, ki sodeluje v projektu, star med 9 in 15 let. Za zaključek projekta je potrebno: prebrati nekaj knjig, obiskati vsaj dva dogodka v organizaciji Kulturnega doma Franca Bernika, šole ali splošne knjižnice, se odpraviti na potep po okoliških krajih.

MEGA kviz – Slovenski knjižnično-muzejski mega kviz

Dostopno ves čas od 22. do 25. februarja, spletna stran Knjižnice Domžale
S knjigo v svet

Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Primeren je predvsem za učence drugega in tretjega triletja osnovne šole. Letošnji kviz je posvečen Bralni znački, ki že 60 let spodbuja razvoj bralne kulture na Slovenskem. Vse informacije in gradivo, ki vam lahko pomaga pri reševanju kviza, dobite v Knjižnici Domžale.

Karin Božič Zupančič; Foto: Kulturni dom Franca Bernika, Knjižnica Domžale, Center za mlade Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi