V Krašnji svetega Miklavža pričakali s čarovnico Mico in severno zvezdo

V dvorani Društvenega doma v Krašnji smo si v soboto 2. decembra 2023, ogledali igrico Čarovnica Mica in severna zvezda. Nato pa nas je obiskal sveti Miklavž s spremstvom.

V predstavi Čarovnica Mica in severna zvezda, se dogajanje zaplete, ko čarovnica Mica z neba vzame severno zvezdo, saj si jo je zaželela pripeti na svoj grajski stolp, da bi se bleščal daleč naokoli. Težave, ki so sledile ni mogla rešiti, kajti nastala je tema, ona pa je pozabila čarovniški urok. In ko se tako sprehaja po Mlečni cesti se sreča z vrano, sova in miško. Vse živali ji povedo, da zvezda severnica ni samo njena in da naj jo kar hitro vrne nazaj. In še nekaj so ji položili na srce, naj z metlo nikar ne divja z nadzvočno svetlobo, ampak naj vozi po predpisih.

Ker smo se v igrici naučili, da čarovnica Mica rada kaj ušpiči, se je tokrat na koncu predstave spomnila, kako se glasi čarovniški klic, ki prikliče svetega Miklavža. Povedala ga je še zbranim v dvorani in vsi skupaj so priklicali svetega Miklavža s spremstvom. Slednji je najprej zbrane povprašal o tem in onem, tudi o pridnosti, nato povedal še zgodbo o treh dekletih in zlatih jabolkih, ki jim jih je dal. Natresel je tudi nekaj o svojem življenjepisu, nato pa se posvetil obdarovanju najmlajših. A ni poklical najprej najmlajšega, ampak Brino Tič, ki je pripravila mlade igralce, ki so nas navdušili z igro. Na vrsto za darila so prišli igralci, nato pa še vsi ostali.

Miklavž je zbranim otrokom še povedal, da bo lahko v noči iz torka na sredo pustil doma še kakšno darilo, le pridni morajo biti. Staršem pa je dal domačo nalogo in to vse do njegovega godu.

Poleg Brine Tič in igralcev so tokratni obisk svetega Miklavža in njegovega spremstva pripravili še Krajevna skupnosti Krašnja, ki je dobrotniku pomagala s pripravo daril ter članice in člani KUD Fran Maselj Podlimbarski.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi