Pustovanje v Vrtcu Domžale, enoti Palček na Viru

Tralala, tralala, je bila vesela maškara, še posebej na pustni torek v Vrtcu Palček na Viru. Rajali smo vsi, otroci, vzgojiteljice, pravljični in drugi junaki, mlade in malo starejše maškare. Živahnost, norčavost so maškare s svojim direndajem in v dolgi povorki ponesle še po bližnji okolici, pred tem pa so zaplesale v svojih igralnicah in na skupnem plesu v telovadnici vrtca. Zimo so zagotovo pregnale.

Veliko zabavnih, ustvarjalnih, razgibanih in nasmejanih dni so doživeli otroci tudi v dneh pred pustom. Vrtec zdaj krasijo pustne maske in druge pustne umetnije. Kar nekaj skupin pa se je odpravilo obiskat, kasneje pa tudi iskat Strička, ki je do virskega karnevala privabljal poglede z lekarne. Zanimalo jih je, kje se skriva, kam je šel, pa tudi kdo ga je oblikoval, ustvaril.

Kje se skriva oz. kje je v hrambi, vedo Virjani in pustimo jim ga tam do naslednjega pusta. Izvedeli pa smo, da ga je po fotografski predlogi oblikoval rokodelec in ustvarjalec iz Domžal, g. Brane Rihtar, za njegova oblačila pa je poskrbela ga. Vanda Goltes. Zdaj zanj skrbi Pustna sekcija Striček, ki ga po potrebi vsakič malo očedi in barvno obnovi.

Avtor: Aleksandra Andrić; Foto: Vrtec Domžale, Enota Palček Vir

Tagi