Odprtje knjigobežnice v Vrtcu Palček

Skupina Račke iz Enote Palček Vrtca Domžale je sodelovala na natečaju Knjižnice Domžale Izdelajmo knjigobežnico. Knjigobežnico je izdelal gospod Matej Juhart. Svečano odprtje pa so popestrili otroci iz skupine Račke s svojim kulturnim programom.

Zavedajoč se, kako pomembno je branje za otrokov celostni razvoj, poleg tega pa je knjigobežnica v vrtčevskem, pa tudi v lokalnem prostoru priložnost za razvoj in dvig bralne kulture, se je skupina Račke, iz Enote Palček Vrtca Domžale odzvala na natečaj Knjižnice Domžale Izdelajmo knjigobežnico. Zelo lepo, leseno, unikatno knjižno hiško je v celoti izdelal gospod Matej Juhart, nepremočljivo streho pa ji je dodal g. Paliska, za kar se jima iskreno  zahvaljujemo.

Palčkova knjigobežnica je začela svojo zgodbo s slavnostnim odprtjem in kulturnim programom ter spremljajočo likovno razstavo otrok skupine Račke v četrtek, 4. aprila 2024. Slavnostnega odprtja se je udeležila tudi ravnateljica Vrtca Domžale gospa Nina Mav Hrovat, ki je prisotne otroke, starše in druge obiskovalce svečane otvoritve nagovorila in v knjigobežnico izročila igroknjigo En, dva, tri –  slon! katere avtorica je.

Sledil je plesni in pripovedovalski nastop otrok, ki so se radi predstavili z izborom pesmi šaljivk in izštevank iz knjige Enci benci na kamenci. Otroci so dobro voljo in smeh zasejali med obiskovalce prireditve. Živahno in sproščeno druženje se je nadaljevalo do zgodnjega večera, saj sta zakonca Svetlin iz Turističnega društva Jarše – Rodica za otroke in vse prisotne pripravila sladko presenečenje. Napekla sta več kot sto slastnih palačink, za kar se jima najlepše zahvaljujemo.

Palčkova knjigobežnica že privablja starše in otroke, da pokukajo med njene knjižne police in si izberejo knjigo za domov. Pri takšni obliki izposoje niso vezani na rok vrnitve, knjigo preberejo in jo vrnejo nazaj ali jo zamenjajo za drugo.

Knjižnica Domžale bo knjigobežnico redno oskrbovala in dopolnjevala s knjigami za odrasle in otroke. Ker nam je kar nekaj knjig ostalo na izmenjavi knjig, smo le te skupaj z otroki razvrstili po knjižnih policah naše novo postavljene knjižne hiške. Ljubitelje branja toplo vabimo k izposoji.

Avtor: Aleksandra Andrić; Foto: Aleksandra Andrić, Nina Mav Hrovat, Milica Kolarovska

Tagi