Najboljša hroščkova zabava v mestu

Hrošček Simon širi zadovoljstvo

V soboto, 9. septembra 2023, je v Češminovem parku v Domžalah, Hrošček Simon priredil najboljšo zabavo za majhne in tudi malo večje otroke. To je bila že peta hroščkova zabava in nedvomno lahko rečemo, da je vsaka naslednja še toliko boljša. Otroci in njihovi starši so se zabavali skozi celoten dan. Poglejmo si kaj vse se je dogajalo.

Zagotovo vsak od vas ve kdo je Hrošček Simon? Maskota Občine Domžale, ki vsakomur nariše nasmeh na obraz in širi zadovoljstvo. Zakaj ravno hrošček? Pred več kot sto leti je navdušen naravoslovec Simon Robič raziskoval jame v okolici Doba in tudi našel do tedaj še neznano vrsto hroščev, ki je bila kasneje poimenovana po njem (Ceuthmonocharis robici). Hrošček Simon skupaj z dedkom živi v Železni jami na Gorjuši in večkrat se odpravita na raziskovanje Domžal in okolice. Tako se večkrat odloči, da obišče otroke v vrtcih, šolah in različnih prireditvah. Najraje pa naredi, kar svojo zabavo in povabi čisto vse, da postanete njegovi prijatelji.

Na tokratnem festivalu je Hrošček Simon poskrbel za prav vznemirljiv program. ”Hroščkov duš, kako lep dan!” se je zaslišalo ob 10. uri iz glavnega odra v Češminovem parku. Program je povezoval Rok Trkaj, ki je v nadaljevanju vse prisotne zabaval z interaktivno otroško glasbeno predstavo Repki show, ki na otrokom razumljiv način predstavi poezijo.

Takoj za uvodnim pozdravom pa je sledil pozdrav županje Občine Domžale, mag. Renate Kosec, ki je med drugim otrokom povedala kako se je sporazumela s Hroščkom Simonom, ki je na občino prišel povedat, da bi imel tudi letos svoj festival. Hrošček namreč ne zna govoriti.

Najbolj pogumni otroci so se podali na pot po Pravljičnem Šumberku, kjer so lisički pomagali najti izgubljen slamnik, odpotovali v prazgodovino našega kraja, odkrivali pravljično lep gozd Šumberk poln raznolikih dreves, živali in kraških jam.

Nato je sledila športno obarvana otroška predstava Foksi in olimpijski zaklad nad katero so bili najmlajši še posebej navdušeni. V parku so potekali tudi noro zanimivi preizkusi. Na odru so animatorji iz Hiše eksperimentov otrokom predstavili preskus zvokologije.

Na festivalu so otroci hodili na hoduljah, pihali XXL milne mehurčke, plesali, peli in se zelo zabavali. Hrošček je za njih pripravil tudi potovanje v Hroščkovo deželo v kateri so otroci nabirali štampiljke, ki so si jih priborili z opravljenim preizkusom. Ko so zbrali 5 štampiljk so prejeli tudi pravcato Hroščkovo nagrado.

Otroške zabave ni brez Pike Nogavičke in tudi tokrat je bilo temu tako. Tudi Pika je morala pred nekaj dnevi sesti v šolske klopi, ampak ji to ni bilo tako zabavno kot sta pravila Tomaž in Anica, zato se je odločila narediti svojo Čarovniško šolo, kar pri nas v Češminovem parku. Po vseh čarovnijah so se predstavili učenci iz glasbene šole Do Re We, ki so najmlajše naučili nekaj pravih pesmic, hkrati pa smo bili priča mini muzikalu, z naslovom Lev v Srcu.

Na vrhuncu dogajanja je otroke razveselila Romana Kranjčan. Le kdo med nami je ne pozna? Poje najlepše pesmi za otroke in je odlična avtorica kakovostne glasbe. Otroci so z njo zaplesali in zapeli.

Med vsem dogajanjem so bile v parku na voljo tudi športne in ustvarjalne delavnice. Med drugim so otrokom svoje delo predstavili tudi reševalci in policisti, ki so nedvomno katerega od otrok navdušili za njihovo delo. Otroci pa so se posladkali tudi s pravimi hroščkovimi palačinkami.

Hrošček Simon je na svoji zabavi zelo užival in se že veseli naslednje!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Jure Gubanc/Občina Domžale

Tagi