Mladi gasilci pokazali svoje znanje na gasilskem kvizu

Po dveh letih premora zaradi korone, je Komisija za mladino Gasilske zveze Domžale v soorganizaciji Gasilske zveze Mengeš izvedla kviz gasilske mladine za pripravnike, pionirje in mladince. Gasilski kviz, na katerem je sodelovalo 49 ekip z mentorji, je potekal v Kulturnem domu na Viru pri Domžalah v petek, 11. in soboto, 12. marca 2022.

Mlade gasilske in gasilci iz gasilskih društev Gasilske zveze Domžale in Gasilske zveze Mengeš so se letos ponovno lahko veselili gasilskega kviza, na katerem so lahko pokazali vse svoje znanje, ki so ga jim na predhodnih pripravah podali njihovi mentorji. Kviz je potekal v dveh delih. Pri teoriji so morali pokazati zanje s področja požarne preventive, prve pomoči, gasilske opreme, taktike gašenja, organizacije gasilstva in gasilske zgodovine, v praktičnem delu pa so se pomerili v hitrostnem vezanju vozlov, navezavah orodja in gasilskih spretnosti. Pri praktičnem delu, ki je potekal v garaži PGD Vir, se je meril čas, v primeru napak, pa so se odbijale točke.

Boštjan Narobe, predsednik Komisije za mladino Gasilske zveze Domžale nam je povedal, da je na gasilskem kvizu sodelovalo 6 ekip pripravnikov ter 43 ekip pionirjev in mladincev. Narobe se zahvaljuje članicam in članom komisije za mladino ter sodnikom, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja, še posebej pa se zahvaljuje gasilkam in gasilcem PGD Vir za lepo pripravljen prostor ter pogostitev.

Tekmovalce so prišli pozdraviti predstavniki domačega društva PGD Vir, predsednik GZ Domžale Matjaž Korošec ter predsednik Komisije za mladino iz GZ Mengeš Robert Ručigaj.

Najboljše tri ekipe iz vsake kategorije so prejele medalje in pokale ter se uvrstile na regijski kviz, ki bo potekal prihodnjo soboto v Kamniku.

Rezultati (prve tri ekipe po posameznih kategorijah)

Pionirji GZ Domžale:

 1. PGD Rova
 2. PGD Jarše – Rodica
 3. PGD Trzin

Mladinci GZ Domžale 

 1. PGD Jarše – Rodica
 2. Trzin
 3. Rova

Pripravniki GZ Domžale

 1. PGD Jarše – Rodica
 2. Žeje – Sveta Trojica
 3. Rova

Pionirji GZ Mengeš:

 1. PGD Loka pri Mengšu 1
 2. PGD Topole
 3. PGD Loka pri Mengšu 2

Mladinci GZ Mengeš:

 1. PGD Loka pri Mengšu
 2. PGD Mengeš 2
 3. PGD Mengeš

Pripravniki GZ Mengeš:

 1. PGD Loka pri Mengšu

Miha Ulčar; Foto: GZ Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi