Hroščkov festival poln dogodivščin, nasmehov in zabave

V soboto, 10. septembra smo kljub ne preveč obetavni vremenski napovedi, več kot uspešno izpeljali Hroščkov festival, ki so ga s plesom Hroščka Simona odprle maskote od blizu in daleč. V središču pozornosti je bil, se razume, Hrošček Simon, maskota Občine Domžale.

Letošnja rdeča nit festivala je bila pravzaprav bolj rumeno obarvana, saj je bil festival posvečen čebelam, čebeljim pridelkom in varovanju narave. V sklopu festivala smo slovesno odprli Čebelarski paviljon in medoviti vrt, ki sta del BeeZoo projekta, v katerem smo moči in znanje uspešno združili Občina Domžale, Osnovna šola Domžale, Čebelarsko društvo Domžale in podjetje BB Bio.

V Češminovem parku je na ustvarjalnih, športnih in kuharskih delavnicah v parku ter v skrbno izbranem odrskem programu, ki se je zaključil s koncertom skupine Čuki, uživalo več tisoč malih in velikih obiskovalcev.

Kar nekaj obiskovalcev nas je vmes malce zapustilo, saj so v družbi izkušenih vodnikov odšli na voden ogled po Pravljičnem Šumberku, kjer so se pod budnim očesom domžalskih jamarjev spustili v Dolgo jamo na Šumberku.

Pridružili so se nam tudi gasilci CZR, ki so z najmlajšimi neumorno gasili požar ter policista Policijske postaje Domžale, JKP Prodnik s svojo stojnico in Grinijem, Hiša eksperimentov s kar 50 mobilnimi eksperimenti, Zavod enostavno prijatelji, ki je pripravil ustvarjalne delavnice, kjer so otroci med drugim lahko izdelali torbico Hroščka Simona, športni poligon in lepotilni salon s poslikavo obraza, kjer je bila daleč najdaljša vrsta, Center za mlade Domžale je pripravil prav zanimive spretnostne preizkuse in Hroščkovo pošto, kjer smo lahko napisali razglednico svojim najdražjim. Na stojnici Slamnikarskega muzeja smo lahko izdelali papirnati slamnik.

V kuharskem kotičku Lončka kuhaj so mali kuharski mojstri ustvarjali dobrote iz medenega testa. Na odru so nas razveseljevali: Pika Nogavička in indijanski poglavar, čebelici Tinka in Tonka, Čarovniški blues s predstavo »Kako je deklica postala varuhinja narave«, predstava »Izgubljeni slamnik«, znanstveni šovi Hiše eksperimentov, predstavili smo Gospodično Medično in njeno novo knjigo…

Dogodek je povezoval Trkaj, ki je z nami tudi zarepal in nam pripravil nekaj nagradnih igric. Da obiskovalci niso bili lačni in žejni, smo poskrbeli za pestro gostinsko ponudbo. Gospod Andrej je pekel slastne in lepe palačinke v obliki Hroščka Simona. Iskrena zahvala vsem sodelujočim in vsem obiskovalcem, ki ste s svojo energijo in nasmehi pričarali nepozaben in čudovit dan.

 

Služba za turizem Občine Domžale, Foto: Vido Repanšek/Občina Domžale

Tagi