Gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale na obisku v enoti Krtek in Palček Vrtca Domžale

V Vrtcu Domžale, v enotah Krtek in Palček, so nas v teh dneh obiskali gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale, ki so za otroke mlajših skupin pripravili predvsem drugačno dopoldne. Imeli smo čudovito priložnost, da spoznamo delo gasilca skozi poučno, a hkrati zabavno, uro.

Vsak otrok je za kratek čas postal čisto pravi gasilec, oblečen v zaščitno gasilsko opremo, z gasilsko čelado na glavi. S pomočjo in vodenjem poklicnih gasilcev skozi krajši poligon, so se otroci preizkušali v gašenju in reševanju medvedka s prizorišča namišljenega požara.

Pravijo, da sta jim bili najbolj prijetni rokovanje z gasilno brizgo in gašenje ognja. Dobro so si zapomnili, da se zažganega olja nikoli ne gasi z vodo, vedo pa tudi, kdaj in koga morajo poklicati na številko 112.

Druženje se je končalo s prižigom siren in luči na gasilskem vozilu ter z obveznim fotografiranjem za čisto pravo gasilsko sliko.

Gasilcem CZR Domžale Andreju Vilarju, Klemenu Kočevarju, Marjanu Bolharju in Robertu Koščaku se zahvaljujemo za njihovo sproščenost in pripravljenost sodelovanja z vrtcem. Veseli smo vpetosti v okolje in si takih sodelovanj želimo še naprej. Takšna druženja nas bogatijo, razširjajo znanja ter nas povezujejo v naši lokalni skupnosti.

 

Avtorici: Aleksandra Andrić in Karin Ropotar Kovič; Foto: Vrtec Domžale

Tagi