Božični bazar v Podružnični šoli Krašnja

Vajeni smo, da starši otrok, ki jih pridejo iskati v šolo, nosijo njihove šolske torbe, obleke in še kaj, a v sredo, 29. novembra 2023, so bili slednji, ko so odhajali iz šole, obloženi z mnogo bolj zanimivimi rečmi kot so torbe in oblačila. Na Podružnični šoli v Krašnji je namreč na ta dan potekal Božični bazar, ki se je pričel s krajšim kulturnim programom.

Po kulturnem programu smo odšli v prostore šole, kjer je bil marsikaj za videti in seveda možno tudi kupiti. A ne le to, lahko smo se razvajali v sladkem kotičku ali pa pri frizerki in maskerki, kjer so kitke nastajale kot za šalo, ravno tako je bilo z barvo las. Številne praznične čestitke in okusni piškoti so menjali lastnika, še največ povpraševanja je bilo za srečkami, saj so tokrat pripravili res bogat srečelov. Poleg manjših praktičnih nagrad, ki so jih donirali starši, so obiskovalce najbolj navdušili kuponi za kavo, pico in sladico. Te so donirali Gostilna Čebelica, Bar pod Lipo in RCU Lukovica. Med dobitki, pa so bile tudi Woop karte za skakanje na trampolinu, celodnevno kopanje v Termah Snovik in savnanje v RCU Lukovica. V telovadnici so številni obiskovalci lahko kupili drobna darilca, ki bodo v mesecu decembru prišla še kako prav. Otroci in starši so se lahko tudi fotografirali v vlogi Božička in najboljšega prijatelja.

Prireditev je uspela odlično, kar pričajo številni obiskovalci in tisti, ki so obloženih rok odšli domov, pridobil pa je seveda tudi Šolski sklad Osnovne šole Janka Kersnika Brdo, kamor spada podružnična šola v Krašnji, saj je šel ves izkupiček od prodaje v ta sklad. Da je Božični bazar uspel v vseh pogledih, so zaslužni učitelji in starši, ki so prispevali nagrade, spekli čudovite piškote in postorili še mnogo drugih stvari. Ponovno so dokazali, da se da mnogo postoriti in narediti , če je le želja. Na vasi pa ljudje še vedno znajo stopiti skupaj za dobro in v veselje vseh.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi