Obisk podžupanje mag. Renate Kosec in hroščka Simona v vrtcu Urša – skupaj smo pomahali v Opatijo

Projekt Pomahajmo v svet – Say hello to the World

Po četrtkovem obisku na občini Domžale, ko nas je v sejni sobi sprejel gospod župan Toni Dragar ter nam na čudovit način opisal svoje delo in otroke nagovoril, da verjame, da so Domžale mesto polno prijetnih kotičkov in ljudi ter da ni dvoma, da med vsemi nadobudnimi bučkami v tej sobi sedi morda bodoči župan ali županja, se nam je v torek, 1. 3. 2016, v skupini »želvice« v vrtcu Urša, pridružila še podžupanja gospa mag. Renata Kosec skupaj s prijetnim presenečanjem, hroščkom Simonom. Z nami sta v sklopu projekta Pomahajmo v svet pomahala našim prijateljem v Opatijo ter jim predstavila občino Domžale na prijeten, otrokom razumljiv in preprost način. Ponagajala nam je sicer internetna povezava iz strani Dječjega vrtića v Opatiji, zato smo posneli celotno javljanje preko video sporočila in ga s pomočjo skypa le posredovali v vrtec.

Mag. Renata Kosec je otroke najprej nagovorila v hrvaškem in slovenskem jeziku ter na ta način potrdila, da je prav, da v današnjem času spoštujemo drug drugega, da smo drug do drugega strpni in, da si naklonimo čas za vsakega posameznika. Poudarila je, da je občina Domžale velika občina, kjer se zbirajo različne narodnosti, različni jeziki sveta. Imamo svojo zastavo, svoj grb in kulturne znamenitosti. 

Poleg vseh zgodovinskih značilnosti, pa mesto krasijo tudi čarobni kotički, ki otroke vsakodnevno privabljajo in kjer se počutijo vznemirljivo, razigrano. Le te so v sklopu projekta vrtca Ustvarjajmo skupaj naredili otroci s pomočjo staršev in krasijo garderobo naše igralnice. Nastali so plakati in makete bazena, nogometnega igrišča, slaščičarne s pravimi slastnimi slaščicami, drsališče, arboretum, knjižnica, stadion, pot ob Kamniški Bistrici… a kakorkoli in karkoli imamo, veseli smo, da imamo dom. In tudi to je čarobni kotiček mesta.

Ko vsakič mahamo v Opatijo in predstavljamo sebe, družino, vrtec, občino in državo, se zavedamo, da živimo na najlepšem kotičku sveta, med prijetnimi ljudmi in prijatelji. To pa je dopolnil tudi hrošček Simon, ki je poskrbel za pravi adrenalin in presenečenje.

Veseli smo, da je naš izziv sprejela tudi podžupanja gospa Kosec in nam tako dodala še en košček nepozabne dogodivščine, ki smo jo bili deležni skupaj z otroki. Res pa je, vsaj ugotovili smo, da ni vsa moč v tehnologiji. Moč je v prijazni besedi, prijaznih pogledih. Tega pa danes ni manjkalo. Tudi to je čar.

Veseli smo, da sta bili v naši sredi dve osebi, ki jih otroci skupaj s strokovnimi delavci vrtca zelo spoštujemo, gospa Kosec in hrošček Simon. Da smo vrtec okno, popotnica v svet, sta s svojo prisotnostjo potrdili tudi pomočnici ravnateljice, gospa Urša Javoršek in Nuška Rožič.

Spodbudne besede pa nas spremljajo naprej. Naj mesto Domžale še naprej razveseljuje vse nas. 

Avtor: Andreja Ropotar Jagodic, mag. prof. PV, dipl. vzg. PO
Komentarji uporabnikov
Tagi