Nova sezona vadb za otroke, odrasle in družine v ŠAD Mavrici

Gibanje nas spremlja skozi celotno življenje, dandanes pa je tudi vse bolj pomembno, saj je sedeč način življenja vedno bolj prisoten v naših življenjih. Ukvarjanje s športom nam omogoča kvalitetnejše, zdravo in dolgo življenje. Že pri otrocih je potreba po gibanju ena temeljnih potreb v zgodnjem otroštvu. Otroško telo neprestano raste in se razvija, na rast in razvoj pa v veliki meri vpliva ravno gibanje. Zato je gibalna dejavnost predvsem v predšolskem obdobju ključnega pomena za gibalni in funkcionalni razvoj, prav tako pa vpliva na otrokove spoznavne, socialne in čustvene sposobnosti ter lastnosti. 

Otrok z gibanjem odkriva in zaznava svoje telo, preizkuša kaj zmore, doživlja veselje in ponos ter na ta način gradi zaupanje vase. K čim več gibanja otroke spodbudimo s športno dejavnostjo doma, lahko pa otroke vključimo tudi v organizirane oblike športne dejavnosti, s katerimi otrok pridobiva nove gibalne informacije, se socializira med sovrstniki, uporablja svojo domišljijo in skozi igro razvija gibalne sposobnosti.

V ŠAD Mavrica bomo tudi v novi sezoni izvajali vadbe za naše najmlajše, odrasle in družine.

Za predšolske otroke pripravljamo različne vadbe: atletsko abecedo, igrivo gimnastiko, gibalne urice in nogometne urice. Za odrasle pa bomo izvajali zdravo vadbo ABC in vadbo za zdravo hrbtenico. Celotna družina bo aktivna na družinski atletiki, kjer lahko poleg otrok aktivno sodelujejo tudi ostali člani družine in skupaj preživijo prosti čas.

Lepo vabljeni na naše programe, več informacij o vadbah pa najdete na naši spletni strani.

Se že veselimo gibanja z vami!

ŠAD Mavrica

Komentarji uporabnikov
Tagi