Mladost in zrelost na likovnih delavnicah z roko v roki

V okviru mentorske dejavnosti Likovno društvo Mengeš že tradicionalno sodeluje z Osnovno šolo Mengeš. Dvodnevne likovne delavnice so se odvijale med 19. in 20. januarjem 2018, v okviru obogatitvenih dejavnosti za učence, željne dodatnega znanja iz te vrste umetnosti.

Na likovni delavnici je sodelovalo enajst učencev, ki so srkali znanje in izkušnje v različnih tehnikah upodabljanja motivov, ki so si jih izbrali in so jim blizu. Pri delu so jim svetovale in jih usmerjale članice Likovnega društva Mengeš, in sicer sta tehniko suhega pastela vodili Ina Malus in Milica Tomšič, slikanje z lopatico sta predstavljali Barbara Rabič in Dari Korošec, iskanja z akrilom in kolaž  je predstavljala Binca Lomšek, poslikave narodnih vzorcev  sta predstavljali Diana Korelc in Emanuela Rodica. Učitelj Likovne vzgoje Lojze Kalinšek, ki je tudi mentor v likovnem društvu, pa je vse usmerjal in nadzoroval.

Učenci so se zavzeto lotili izzivov, vzdušje  je bilo sproščeno in ustvarjalno. Izjave učencev so bile zelo pozitivne, saj si želijo še takih delavnic z izkušenimi likovniki. Tak način dela bogati izkušnje vseh udeležencev delavnice. Nastajala so nepričakovano dobra likovna dela, zadovoljni so bili vsi sodelujoči, mentorji in učenci. Vsako leto nas obišče na delavnici tudi ravnatelj g. Milan Burkeljca, ki je zelo vesel takega sodelovanja izkušenih likovnikov in vedoželjnih učencev ter se je za sodelovanje lepo zahvalil. Likovna dela bodo razstavljena v knjižnici Osnovne šole Mengeš.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Binca Lomšek

Tagi