Mladost in zrelost z roko v roki – medgeneracijsko likovno ustvarjanje 

Tradicionalno srečanje učencev OŠ Mengeš z mengeškimi likovnimi ustvarjalci na delavnicah je tudi letos potekalo dva dni, 1. in 2. februarja 2019. Delavnice se že leta odvijajo v okviru obogatitvenih dejavnosti za učence, ki se želijo izpopolnjevati v likovnem izražanju.

Učitelj Lojze Kalinšek, ki je tudi mentor v Likovnem društvu Mengeš, je zelo zadovoljen s sodelovanjem in navdušenjem učencev pri ustvarjanju na delavnicah. Tako učenci kot mentorji iz likovnega društva širijo obzorja, izmenjavajo ideje in bogatijo izkušnje, to je  sinergija mladosti in zrelosti.

Delavnic se je udeležilo devetnajst učencev in šest članov društva. Leonida Goropevšek je z učenci risala portrete s flomastrom in tušem. Letošnje leto je leto Valentina Vodnika, obeležena je 200–letnica njegove smrti. Prav zato so se nekateri lotili tudi upodabljanja tega velikega Slovenca … sicer je bila tematika letošnjega ustvarjanja prosta.

Ina Malus, Milica Tomšič in Martina Kozamernik so podajale znanje v suhem pastelu. Učenci so se dela lotili z vso vnemo in bili na koncu zelo navdušeni nad svojimi izdelki. Barbara Rabič je vodila delo z lopatico v akrilu, ob njenem vodenju so nastajala kvalitetna dela. Binca Lomšek je vodila delo v akvarelu in akrilu. Učenci so se lahko lotili različnih  motivov, lahko pa so upodabljali  tiste vsebine, ki so jih ponudili mentorji.

Nastalo je zelo veliko dobrih likovnih izdelkov, ki bodo razstavljeni v šolski knjižnici.

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Komentarji uporabnikov
Tagi