Projekt MOBI vam znanje in ustvarjalnost dostavi kar na dom

Zavod 404 in partnerji iHELP, Srednja šola Domžale in Turistično društvo Rača so pripravili projekt MOBI, mobilna delavnica. To je projekt za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS za mesto in vas«, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR). V sklopu projekta so pripravili tudi spletno anketo, s katero želijo ugotoviti interese lokalnih skupnosti, predvsem mladih in na podlagi rezultatov sestaviti tečaje, delavnice in obogatitvene projekte, katerih se bodo lahko dijaki in študentje udeležili. Prav tako k sodelovanju v mobilno ekipo delavnice vabijo mlade do 29. leta starosti, ki si želijo pridobiti in deliti nova znanja.

V Zavodu 404 so nam povedali, da bo mobilna delavnica svoje dejavnosti izvajala v občinah Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice. Projekt je namenjen mladim, predvsem dijakom in študentom, pa tudi ogroženim skupinam in starostnikom, ki bi se lahko udeležili obogatitvenih projektov: “V sklopu projekta bodo organizirane delavnice tehničnega opismenjevanja ter obogatitveni projekti, pri katerih bodo udeleženci lahko z našo pomočjo, svojo idejo ali projekt izvedli ali popeljali na višjo raven. Dobrodošli so tudi mladi, ki bi pri samem projektu želeli sodelovati kot izvajalci.“

Spletna anketa

Lepo povabljeni k izpolnitvi spletne ankete, s katero želijo ugotoviti interese lokalne skupnosti, predvsem mladih in na podlagi rezultatov sestaviti tečaje, delavnice in obogatitvene projekte, katerih se bodo lahko dijaki in študentje udeležili.

Pridobite in delite nova znanja

Mladi do 29. leta pridružite se ekipi mobilne delavnice in s tem pridobite in delite nova znanja. Poskrbeli bodo za primerna usposabljanja za izvajanje delavnic.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani mobi.404.si, spremljate pa jih lahko tudi na družabnih omrežjih (Facebook in Instagram).

Miha Ulčar; Foto: Projekt MOBI

 

Komentarji uporabnikov
Tagi