Kviz gasilske mladine GZ Domžale in GZ Mengeš

V petek, 1. marca in v soboto, 2. marca 2024 je na Viru potekal kviz gasilske mladine, ki ga vsako leto organizira Komisija za mladino GZ Domžale skupaj z GZ Mengeš.

Na tekmovanju je sodelovalo 19 ekip pionirjev, 17 ekip mladincev in 6 ekip pripravnikov iz Gasilske zveze Domžale. Iz Gasilske zveze Mengeš pa je sodelovalo 5 ekip pionirjev, 4 ekipe mladincev in 2 ekipi pripravnikov.

Kviz je potekal v dveh delih. Na teoretičnem delu so morali mladi gasilci in gasilke pokazati znanje s področja požarne preventive, gasilske opreme, taktike gašenja, organizacije gasilstva,  gasilske zgodovine in prve pomoči. Na praktičnem delu pa so se pomerili v hitrostnem vezanju vozlov, navezavah orodja in gasilski spretnosti.

Pred podelitvijo so zbrane pozdravili in nagovorili predsednik PGD Vir Tomaž Zalokar, predsednica Komisije za mladino GZ Domžale Tajda Klopčič, predsednik Komisije za mladino pri GZ Mengeš Mitja Petrič, predsednik GZ Domžale Matjaž Korošec in predsednik GZ Mengeš Boštjan Čebulj.

Najboljše tri ekipe iz vsake kategorije so prejele medalje in pokale. V kategoriji, kjer je sodelovalo več kot 10 ekip, so se na regijsko tekmovanje uvrstile prve štiri ekipe. Regijsko tekmovanje bo potekalo 16. marca 2024 v organizaciji Gasilske zveze Litija.

Hvala članicam in članom komisije za mladino ter sodnikom, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja, še posebej se zahvaljujem gasilkam in gasilcem PGD Vir, ki so nam prijazno odstopili prostore gasilskega doma in skrbno pripravili prostor za izvedbo tekmovanja ter poskrbeli za pogostitev.

Rezultati:

Pionirji GZ Domžale

 1. Študa 1
 2. Dob 1
 3. Vir
 4. Trzin 1

Mladinci GZ Domžale

 1. Rova 1
 2. Vir 1
 3. Dob 2
 4. Žeje-Sv. Trojica 1

Pripravniki GZ Domžale

 1. Jarše-Rodica
 2. Trzin
 3. Rova

Pionirji GZ Mengeš

 1. Topole
 2. Topole 1
 3. Loka pri Mengšu 1

Mladinci GZ Mengeš

 1. Loka pri Mengšu
 2. Topole
 3. Topole 1

Pripravniki GZ Mengeš

 1. Topole
 2. Mengeš

Avtor: Tajda Klopčič; Foto: PGD Vir, GZ Domžale

Tagi