Mali Vozniki bodo v Češminovem parku pozdravili poletje

Poletje je tu in z njim tudi poletne počitnice. V Domžalah bomo letošnje poletje pozdravili na prav poseben način in sicer z dogodkom, ki so ga poimenovali “Pozdrav poletju v Češminovem parku z Malimi Vozniki”. Na dogodku, ki bo potekal v soboto, 27. junija, bodo najmlajši dobili zabavno in poučno izkušnjo kot mladi vozniki. Zabavo bo obiskal tudi Hrošček Simon, ki že težko čaka, da bo spet prišel iz jame.

Mali Vozniki je tematski program, kjer otroke poučijo o varni vožnji že ob prvem srečanju. Namenjen je otrokom od 1 do 12 leta, ki skozi samo vožnjo razvijajo motoriko, pod vodstvom izkušenih animatorjev in staršev spoznavajo svoje zmožnosti ter samostojnosti vožnje. Poleg avtomobilov bodo imeli tudi poučno delavnico, ob zaključeni vožnji pa vsak otrok prejme svoj prvi vozniški izpit.

Kot smo že omenili v uvodu, bo zabavo obiskal tudi Hrošček Simon, ki že težko časa, da bo spet prišel iz jame. Letošnjo pomlad je zaradi epidemije preživel v jami, zato se tega dogodka in srečanja z otroci še posebej veseli. Svojo stojnico bo imel Zavod Škrateljc s ponudbo vseh pravljičnih poti (knjige, majice, beležke …). Na drugi stojnici se bo s svojo predstavila Služba za turizem Občine Domžale. Na voljo bodo razni promocijski materiali, razglednice, zemljevidi kolesarskih in pohodnih poti … Prav tako bo tam tudi Ana Cajhen s predstavitvijo slamnikarstva. Obiskovalci bodo na njeni stojnici lahko kupili slamnik in druge izdelke iz slame. Za posladek pa bo poskrbel Čokočinko in sicer z najboljšimi palačinkami v mestu.

Pozdrav poletju v Češminovem parku bo potekal v soboto, 27. junija 2020, med 10. in 18. uro. Se vidimo!

Miha Ulčar; Foto: Mali Vozniki

Tagi