Mali državljani iz Vrtca Urša, enote Mavrica na obisku Občine Domžale

Čeprav je v teh dneh oblast v občini Domžale prevzela Pustna sekcija Striček – Vir, in velja v času vladavine pusta Strička rek “Kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta”, smo vseeno uspeli mali državljani vkorakati na sedež Občine v Domžalah.

Tudi letos, ko naš Vrtec Urša praznuje 20. rojstni dan, smo vključeni že četrto leto v mednarodni projekt Pomahajmo v svet – Say hello to the World, kjer preko video klicev predstavljamo sebe, naše družine, naša življenja, svoj vrtec in skupnost sobivanja. Ponosno pa predstavljamo tudi svoj kraj, kjer naš vrtec stoji, torej v Krtini ter občino, pod katero spadamo – pod občino Domžale. Tokrat skupina »pikapolonice« iz enote Mavrica mahamo v Zagreb, na Hrvaško.

Na veliko veselje nas je v svojih prostorih sprejela kot vedno dobrosrčna in nasmejana podžupanja mag. Renata Kosec. Hiteli smo s pripovedovanjem zgodbice o Hroščku Simonu, avtorice Nine Mav Hrovat, o vsem kar smo slišali preko ikt tehnologije in slikovnega materiala. Hrošček Simon se nam tokrat ni pridružil, smo pa namignili, da ga bomo zelo veseli v naši enoti, ko zacvetijo prve spomladanske cvetlice. Gospod župan Toni Dragar, je v svojih prostorih gostil na obisku posebne goste, zato se nam ni uspel pridružiti, a verjamemo, da nas tudi on enkrat obišče in pove kaj o svojem delu, delu župana. Podžupanja je o svojem delu povedala, da ga opravlja s srcem in z veliko vnemo in veseljem, še posebej pa se razveseli obiskov, kot je bil današnji. Ta žar smo začutili tudi mi.

Stavba mestne občine je res velika. Čez velike prostore je v dopoldanskem času že kukalo toplo sonce, ko smo se pravi velikani odpravili vse do sejne sobe, kjer se sklepajo najbolj pomembne odločitve. Zavzeli smo sedeže občinskih svetnikov in pogumno odgovarjali na zastavljena vprašanja podžupanje mag. Renate Kosec v mini kvizu Kaj vem o Domžalah. Odgovori so bili pravilni in vsak otrok je dobil od ga. Teje Hauptman zastavo občine Domžale. Zapeli smo himno Vrtca Urša, predstavili pa smo se tudi s projektom Pasavček, kjer skrbimo za prometno varnost na naših poteh. Prav v ta namen, saj sodelujemo tudi z njimi, so nam poklonili pobarvanko Hroščka Simona z naslovom  Varno na poti.

Obisk Občine Domžale je pravo doživetje za vse nas, otroke in strokovne delavce. Še bolj pa si ga bomo zapomnili, ker nas je na ta poseben obisk pospremila naša ravnateljica Martina Pančur. Vedno, ko nas obišče, smo veseli njenih besed, nasvetov in prijaznega pogleda. Tudi tokrat nas je spremljala kot del nas – skupaj smo se sprehodili do vhodnih občinskih vrat, pozdravljali mimoidoče ter  odgovarjali na vprašanja mini kviza. Ponosni smo, da jo imamo.

Lepe želje, prijazne besede in vtisi vedno ostanejo zapečateni v naših srčkih. Košček lepega dne bomo tudi tokrat pospravili v škatlico lepih spominov, ki ne bodo zbledeli. Na koncu šteje le – da se imamo lepo in radi. In ta dan je bil ravno tak.

Zapisala: Andreja Ropotar Jagodic, meg. Prof. PV.

Tagi